Facebook till att öka säkerheten!

Facebook till att öka säkerheten! - Mjukvara.seFacebook har idag tillkännagivit att de kommer att lansera funktioner i sin inloggningsprocess som ska stärka säkerheten i deras tjänst inom en överskådlig framtid. Det rör sig om en form av autentisering för användaren när man loggar in via en enhet som man inte använt tidigare. Facebook har släppt väldigt lite information om hur den nya funktionen kommer att fungera eller hur den ska se ut, men den kommer bestå av två delmoment av något slag.
Funktionen tillkännagavs av Facebook’s chefsingenjör Arturo Bejar tillsammans med en ny funktion i deras HTTPS säkerhet som gör att man kopplas tillbaka in i deras HTTPS säkerhet efter det att man använt en applikation som inte stödjer detsamma.
[ad#Google Blogg]
HTTPS funktionen lanserades i januari i år och ska gör så att man ska kunna surfa säkert på Facebook. HTTPS är samma säkerhetssystem som används av internetbanker och kortbetalningar över internet. Dock tog det bara ett fåtal veckor innan någon hade listat ut hur man överlistade den nya säkerhetsfunktionen genom att utnyttja en svaghet i systemet. Förhoppningsvis kommer den nya funktionen att rätta till svagheterna i systemet.
Just HTTPS funktionen är inte en standard funktion i dagsläget, utan något man måste välja själv i sina inställningar för att aktivera. Många menar att säkerhetsfunktionen bör vara standard även om den tar bort vissa funktioner i Facebook’s utbud.
Källa:
Källa 1