De olympiska spelen i London närmar sig med stormsteg. London kommer att översvämmas av idrottare, journalister, fans och turister. London är definitivt en av sommarens heta städer att besöka. Mitt i allt detta kommer såklart mängder av människors informationssökande in i bilden. Exempelvis kommer turister att söka efter närmaste restaurang eller pub, och så vidare. Cyberkriminella tar tillfället i akt och pumpar ut mängder av falsk information som kan locka lyckligt ovetandes människor i fördärvet.

Olympiska spelen utnyttjas i spamkampanjer! - Mjukvara.se

F-Secure har funnit en spamkampanj på temat OS som innehåller en skadlig PDF-fil. Dokumentet innehåller skadlig programvara som är ämnad att utnyttja sårbarheter i äldre versioner av Adobe Reader respektive Acrobat. PDf-filen innehåller ett fingerat spelschema för tävlingarna i London, något som ska locka användare till att öppna dokumentet.
När man öppnar PDF-filen försöker det automatiskt att upprätta en anslutning till en server belägen i Kina. Förmodligen skapar den anslutningen för att leverera ytterligare skadlig kod till din dator. Säkerhetsforskarna vid F-Secure påpekar att e-post som behandlar aktuella evenemang i regel är skadliga, undantagen är färre de skadliga. De rekommenderar därför samtliga användare att alltid använda sig av den senaste versionen av Adobe Acrobat respektive Reader.

[ad#Google Blogg]

Jag tror att vi kommer att se en kraftig ökning av antalet skadliga kampanjer som spelar på Olympiska spelen ju närmare invigningsdagen vi kommer. Cyberkriminella är duktiga på att utnyttja populära händelser i sina egna syften. OS kommer inte att vara något undantag. I takt med att biljetterna säljs kommer vi kanske att se en svartmarknad för biljetter, något som kan ta sig uttryck på internet. Så håll ögonen öppna.
Källa 1