Borgmästaren av West New York, New Jersey, och hans son har arresterats för att ha begått datorintrång i oppositionens datorer. Doktor Felix Roque, borgmästaren, och Joseph Roque ska med olagliga metoder ha tagit sig in i oppositionens webbplats och e-postsystem. Sonen är den som åtalas för att ha genomfört attacken, han ska ha tagit kontroll över det administrativa e-postkontot för att därigenom släcka ner webbplatsen ”recallroque.com”.

Amerikansk borgmästare hackar oppositionens datorer. - Mjukvara.se

Far och son skulle, enligt anklagelserna, identifiera och hota samt trakassera personerna bakom webbplatsen. Borgmästaren ska till och med ha genomfört sina planer i viss mån då han gett trakasserat någon verbalt.
Den federala åklagaren Paul Fisherman har sagt att det brott som far och son Roque begått strider mot den amerikanska konstitutionen. De som motsatt sig ledningen i West New York har varit inom sina konstituerade rättigheter för att kritisera den offentliga ledningen. I det fall det blir en fällande dom i kommande åtal riskerar de båda böter om totalt 250 000 dollar vardera och betydande fängelsestraff.
[ad#Google Blogg]
Bormästare Roque tillträde förra året efter att ha genomfört en framgångsrik kampanj. Det är oklart om han kommer att avgå nu när den här skandalen har uppdagats. Framtiden kommer kanske att avgöra den frågan. Blir han dömd för datorintrång får han med all säkerhet svårt att sitta kvar. Även om han sitter kvar kommer han få det väldigt svårt att bli omvald till nästa mandatperiod.
Källa 1