Ex-chef på MI5 bestulen på laptop! - Mjukvara.seDen före detta chefen för Storbritanniens nationella säkerhetstjänst, MI5, fick sin laptop stulen på Londons flygplats Heathrow i tisdags. Dame Stella Rimington ledde organisationen en period på 1990-talet och har sedan dess blivit en omtyckt författare, främst skriver hon trillers med fokus på spioneri.
Enligt uppgifter innehöll laptoopen research inför hennes kommande bok, men den kan även ha innehållit information av känsligare karaktär. Bland annat kontaktuppgifter till gamla kollegor och annat material befaras ha funnits på datorn.
Någon med insyn i anmälan och efterföljande process har kommenterat händelsen. Han säger: ”Dame Stella verkar ha glömt sina egna gamla metoder från MI5. På övervakningskamerorna kan man tydligt se att hennes laptop sticker upp ur det översta facket på hennes väska. Någon måste ha stulit den när hon vände ryggen till”.
[ad#Google Blogg]
Det är oklart om informationen på datorn var krypterad och som tidigare nämnt vad den innehöll. Med största sannolikhet är det någon som varit ute efter att stjäla en dator som är lätt att sälja snabbt, och således inte visste vem denne stal av. Men det finns fortfarande risk för att datorn hamnar i fel händer.
Källa 1