Microsoft Office 2015 beta testas i sommar - Mjukvara.seMicrosoft har skickat ut en ”technical preview” av deras kommande office-svit till ett antal utvalda testpersoner. Det är samma förfarande som de använde innan beta-lanseringen av Microsoft Office 2010, vilket tyder på att en beta-lansering är nära förestående. Förmodligen kommer beta-versionen i sommar.
Microsoft har tillkännagav utskicket av ”technical preview” genom ett blogginlägg på sin webbplats. P.J. Hough, chef för Officeutvecklingen på Microsoft, menar att de inte kan gå in på detaljer i de olika programmen än. Nyheter om Microsoft Word, Excel, Powerpoint och Outlook kommer att meddelas tids nog ändå, säger han vidare. Men han avslöjade dock att Office 2015 kommer att bli den första Office-utgåvan som innehåller uppdateringar för samtliga program i sviten. Det inkluderar att deras molntjänster, mobilapplikationer och PC-versionerna av deras program. För första gången någonsin kommer Microsofts Office-svit att vara enhetlig över en mängd plattformar. Apple OS X kommer i nuläget inte att inkluderas i Microsoft Office 2015.
[ad#Google Blogg]
”Technical preview” utskicket har tillräckligt många testpersoner som det ser ut nu. Men de som är sugna på att prova den nya versionen behöver inte vänta så länge. I sommar lanseras en beta-version för allmänheten. Det är dock oklart exakt när i sommar det här kommer att ske.
Källa 1