Män dominerar på Google+ - Mjukvara.seWebsite-monitoring.com har avslöjat att två tredjedelar av användarna på Google+ är män. Google’s sociala nätverk skiljer sig där från Facebook där majoriteten av användarna är kvinnor. Website-monitoring.com har samlat in mängder med intressant statistik om Google+ som de nu redovisat. Statistiken är hämtad från bland annat Google, TechCrunch, Wikipedia och Socialstatistics.com.
Studenter är den största gruppen användare på Google+, totalt utgör de 20 % av det totala användare antalet. Andra populära sysselsättningar bland användarna är mjukvaruingenjörer och konsulter. USA och Indien är de nationer som har flest användare. USA står för en tredjedel och Indien strax över 10 % av användarna. Större delen av användarna på Google+ är ensamstående, knappt en tredjedel är gifta och mindre delar av användarna anser sig vara i någon form av förhållande.
De mest populära personerna, räknat på antalet följare, på Google+ är Britney Spears, Snoop Dogg och Google’s VD Larry Page. Räknat på samma sätt är Pepsi, H&M, Mashable och BBC News de mest populära varumärkena respektive mediasidorna.
[ad#Google Blogg]
Google uppger att nätverket fått över 90 miljoner användare sedan lanseringen förra året. En imponerande start för ett nytt nätverk. Det står sig fortfarande inte gentemot Facebook’s 800 miljoner användare. Det har uppstått en diskussion kring det faktum att Google använder sin sökmotor för att driva mer trafik till sitt eget nätverk, än till Twitter, Facebook och andra.
Källa 1