Den omåttlig populära fotoappen Instagram har funnits för Android tillgänlig på Google Play och Instagram’s webbplats. På grund av att personalstyrkan hos Instagram varit liten har utvecklingen av Android-appen dragit ut på tiden, likaså för iPad-varianten till iOS. Som vi tidigare har rapporterat utnyttjar malware populära namn, händelser, program och likanade företeelser.

Malware figuerar som Instagram app! - Mjukvara.se

Så är även fallet för Instagram! Säkerhetsexperter har funnit en falsk Instagram app bland de ryska Android-användarna. Appen finns tillgänglig på en rysk applikationsmarknad samt via en webbplats som är väldigt lik Instagram’s. Den ryska applikationen fungerar som så att när den väl är installerad omber den användaren att skicka ett SMS till ett betalnummer. Detta för att applikationen ska aktiveras. När detta väl är gjort laddar appen ner malware till användarens mobiltelefon.
[ad#Google Blogg]
Enligt Trend Micro är det här samma tillvägagångssätt som används för att sprida falska varianter av Angry Birds Space. Det säkraste sättet för att undvika att installera den ryska varianten av Instagram är att ladda ner Instagram från Google Play. Även om det periodvis cirkulerar skadliga applikationer på Google Play, är det betydligt mindre risk att bli drabbad av applikationer hämtade från den officiella marknaden. Ytterligare ett sätt att undvika skadlig applikationer är att ladda ner applikationer direkt via tillverkarnas webbplatser.
Källa 1