New York-borna har fram tills nu varit tvungna att fördriva pendlingstiden i tunnelbanan med annat än att vara uppkopplade. De kan ha spelat mobilspel, löst korsord, läst en bok, eller rentutav pratat med varandra. Men Google och Boingo vill annorlunda. Från 25:e juni och fram till den 7 september kommer pendlarna att få prova på gratis WiFi på ett antal utvalda stationer.
Boingo är en amerikanska leverantör av trådlöst internet och kommer efter den 7:e september att börja ta betalt för det trådlösa nätverket. Fram till dess är det Google som står för kalaset. De betalar Boingo för att tillhandahålla tjänsten gratis under ovan nämnda tidsperiod. Efter den 7:e september kommer New York-borna att få två prenumerations alternativ. Obegränsad surf för tio dollar i månaden. Eller surf på mobila enheter för åtta dollar i månaden.
Förutom att det numera kommer att finnas trådlöst nätverk i tunnelbanan finns det WiFi på mängder av platser sedan innan. Bland annat finns det WiFi i samtliga offentliga parker, på de 132 biblioteken och på stora mängder kaféer och andra platser.
Med det trådlösa nätverket har man tagit ytterligare ett steg i New York, staden som aldrig sover. Man borde lägga till ”staden som alltid är uppkopplad”. Parollen passar bra då de arbetar för att invånarna ska kunna ha tillgång till internet var de än befinner sig. Tidigare har det funnits klagomål mot att täckning hos mobiloperatörerna varit undermålig, men även den ska ha förbättrats på senare tid. New York vill ligga i framkant för den teknologiska utvecklingen.
Källa 1