Cristiano Ronaldo farligaste fotbollspelaren på nätet! - Mjukvara.seMcAfee’s säkerhetsfoskare gjorde en analys över vilka fotbollsspelare som är farligast på nätet ur olika säkerhetsaspekter, under fotbolls-EM. Precis som vi nämnt vid flertalet tillfällen är cyberkriminellas strategier ofta att på något sätt utnyttja populära personer, evenemang eller andra ämnen som får stora massmediala utrymmen. De infekterar sökresultat och skapar falska webbplatser för att locka till sig besökare eller offer.
Säkerhetsforskarna hos McAfee har valt ut de mest pouplära spelarna för att sedan granska hur mycket deras namn utnyttjas av cyberkriminella. Tillsammans med de franska och portugisiska landslagen är Cristiano Ronaldo den spelare som innebär störst säkerhetrisk på nätet.
Fans till Cristiano Ronaldo som söker på hans namn, ”Cristiano Ronaldo download”, ”Download Cristiano Ronaldo photos”, och ”Download Christiano Ronaldo videos” riskerar att få skadlig programvara på sina datorer, och eller få sin information stulen.
Topp-tio av de ”farligaste” spelarna ser ut som följer:

  1. Cristiano Ronaldo
  2. Zlatan Ibrahimovic
  3. Steven Gerrard
  4. Gianluigi Buffon
  5. Giorgio Chiellini
  6. Mario Balotelli
  7. Andrea Pirlo
  8. Antonio Di Natale
  9. Antonio Cassano
  10. Andriy Shevchenko

Sveriges lagkapten, Zlatan Ibrahimovic, är på en andra plats i McAfee´s sammanställning. Det är troligen ett resultat av att Ibrahimovic är en oerhört populär spelare som många har åsikter om. Där av ser cyberkriminella honom som en spelare värd att utnyttja på nätet.
Källa 1