Amerikanska myndigheter gjorde, som bekant, en räd mot fildelningstjänsten Megaupload i vintras. Man beslag tog då servrar och försatte tjänsten ur spel. Därför har användare inte kunnat återfå de filer som de lagrat på servrarna. Amerikanska myndigheter gjorde tillslaget på grund av att tjänsten användes i stor utsträckning för att fildela upphovsrättsskyddat material. Men vanliga användare sparade även personliga bilder och annat material som de ville dela med släkt och vänner.
Ett stort antal tjänstgörande amerikanska militärer i mellan östern ska ha använt Megaupload för att dela bilder och annat material med släkt och vänner. Megaupload’s grundare, Kim Dotcom, har uppgett att drygt 15 000 soldater delat över hundratusentals filer med hjälp av tjänsten.
MPAA (Motion Picture Association of America) som var drivande bakom polisräden har nu ändrat förhållningssätt. De menar att användare kan få tillåtelse att hämta sina privata filer så länge som upphovsrättsskyddat material förblir oåtkomligt. Frågan ligger dock inte hos dem, snarare är det en fråga för åklagarna och utredningspersonalen. Samtidigt uttrycker organisationen en oro för att  materialet (om ej begränsat) ska dyka upp i en annan tjänst. Därför ser de att endast privata filer ska få hämtas.
Källa 1