Google Music lanseras till jul? - Mjukvara.seVi har tidigare rapporterat om en möjlig lansering av Googles filmtjänst till jul, och nu cirkulerar rykten om att Google även kommer att lansera sin nya musik tjänst Google Music lagom till jul ledigheten.
Färska rapporter från nyhetsbyrån Reuters säger att Google för långt gånga förhandlingar med de stora skivbolagen, om en lansering av deras nya tjänst Google Music. Enligt ryktet kommer Google Music i första hand vara en ”streamad” musiktjänst, där du laddar ner en klient för att lyssna på musiken. Google Music kommer enligt ryktet även att vara nära sammankopplat med det mobila operativsystemet Android.
En anonym skivbolags talesman ska ha uttryckt sig väldigt positiv till den nya tjänsten, och han menar att en Google Music tjänst skulle vara en värdig konkurrent åt Apple’s Itunes. Ett liknande uttalande från en filmbolags talesman figurerade tillsammans med ryktet om Googles filmtjänst.
Idag är Amazons musikapp den bästa lösningen för de som vill köpa musik via sin androidtelefon. Om Google lyckas med att integrera Google Music i android kan den nya tjänsten bistå i Googles kamp mot Apple i slaget om mobiltelefons kunderna. I likhet med den väntande filmtjänsten är Googles enorma sökmotor en enorm fördel även för Google Music. En helt ny marknad öppnar sig för musikfantaster och skivbolagen. Om Google spelar sina kort rätt har de med all säkerhet en succé på handen.
Idag är Itunes den största musikspelaren för datorer och mobilapparater i och med Iphonen. Tror du att Google lyckas hota Apples monster program om de lyckas med integreringen i androidsystemet? Android är enbart ett operativsystem som fler och fler mobiltillverkare nu tar till sig, med andra ord finns det fler androidtelefoner än vad det finns Iphone’s. Markanden är med andra ord större.
Andra artiklar om Google
Google DNS-En alternativ DNS
Ladda Ned Google Desktop Gratis
Källa:
Källa 1