Apple lanserade sin senaste version av Itunes i Onsdags, version 10. I den nya versionen introducerade Apple sitt nya social musiknätverk Ping. De har dock inte tänkt på säkerheten i Ping särskilt väl, därför svämmar Ping över av spam redan 24 timmar efter lanseringen.
Ping låter användaren av Itunes på datorn, i Iphonen, eller i Ipod touch, skapa nätverk av vänner som de sedan kan dela musik med. Användaren kan även se vilka låtar som är mest populära bland sina vänner, dessutom kan han eller hon snoka reda på vad för musik som hans eller hennes vänner lyssnar på i detalj. Vill de kan de kommentera dina vänners musik, och det är i kommentarsfältet som Spammen nu flödar okontrollerat.
Internetsäkerhetsföretag har sedan tidigare konstaterat att Spammen inte längre är fokuserat till enbart e-post, istället har spammen tagit steget över till att infektera sociala medier och kommentarsfälten i dessa. Apple har tydligen inte räknat med detta i utvecklandet av Ping, och nu får Ping lida av detta. Ironiskt nog utnyttjar spammen Apples varumärke för att göra meddelandena trovärdiga. Spammen kan till exempel bestå av en undersökning eller en tävling där priset är en Apple produkt.
Apple har dock räknat med att användare ska missbruka profilbildsfunktionen och därför måste varje uppladdad profilbild godkännas innan den visas. Apple kommer förmodligen att börja filtrera bort stötande material inkluderande spam som ett resultat till de senaste dygnens Spamflod.
Det är Ping i form av socialt musiknätverk som får lida mest nu när Apple har glömt att skydda det mot Spam. Hur påverkas användarna av spamattacken och vilken bild av Ping förmedlas till dem när de blir dränkta i spam. Kan Ping repa sig? I så fall måste Apple angripa problemet och lösa det snabbt. Under tiden bör användare vara uppmärksamma på konstiga meddelande när de använder Ping. Spammen tillsammans med mottagnings problemen i Iphone 4 kan ses som en liten mörkare fläck i Apples annars ganska rena lanseringshistoria på senaste tiden.
Apple’s Ping svämmar över av Spam. - Mjukvara.se
Andra Artiklar om Apple
Svenska sidor om Apple
Antivirus för Apple
Källa:
Källa 1
Källa 2
Källa 3