Google lanserar automatisk översättning i Gmail - Mjukvara.seDe kommande dagarna planerar Google att lansera en ny funktion i Gmail, direkt översättning. Det ska bli möjligt för Gmail-användarna att få sina e-post automatiskt översatt till sitt modersmål.
Funktionen har funnits under ”Labs” i Gmail under några års tid tillsammans med en rad andra funktioner. I samband med att översättningen tar steget ut till fullvärdig funktion tas en rad funktioner i ”Labs” bort.
Användarna ska såklart kunna välja om de vill ha sina e-post översatta eller ej. Detta genom att aktivera ”Översätt alltid” i inställningar. Det ska även vara möjligt för användarna att manuellt översätta enstaka e-post, samt filtrera bort språk de inte vill ha översatta.
Google har även tillkännagivit att funktionerna ”Title Tweaks” och ”Smart Mute” kommer att flyttas in från ”Labs” till ordinarie funktioner. Några av ”Labs-funktioner” som kommer att tas bort är ”Old Snakey”, ”Inbox Preview” och ”anpassningsbar datumformat”.
[ad#Google Blogg]
Personligen tycker jag att det är synd att förhandsgranskningen av inkorgen tas bort. Den ger en överskådlig blick över nya e-post, och kan ge en tid att rangordna e-post när laddningstiden blir längre än vanligt. Översättningsfunktionen ser jag som något positivt om än överflödigt i vissa fall. För de som har svårt för andra språk än svenska är det välkommet.
Källa 1