Flashback botnet genererar stora summor pengar - Mjukvara.seDet ökända ”Flashback botnet” fick stora rubriker världen över när det stod klart att det infekterat ett stort antal datorer körande Apple OS X. Fram till nu har syftet med att infektera datorer och addera dom i nätverket varit oklart. Men med så mycket annat cyberkriminella tar för sig är syftet att tjäna pengar.
Säkerhetsforskare på Symantec har kommit fram till att ett malware laddas in datorns webbläsare där den sedan samlar in GET och Post kommandon. Därefter riktas malwaret mot Google och dess sökfunktion. Med hjälp av den tidigare insamlade informationen kan det sedan leda vidare användarna från Google till önskade webbplatser. Genom att sedan automatiskt klicka på annonser drar cyberkriminella in pengar.
Malware som automatiskt klickar på är ingen nyhet, de har funnits i olika omfattningar. W32.Xpaj.B trojanen som hittades förra året uppskattas ha genererat 450 dollar om dagen till upphovsmannen. Det är ett ganska bra dagsverke med tanken på alla dagar den cirkulerat.
[ad#Google Blogg]
Om man sätter Flashback i relation till summorna man har kalkylerat fram från W32.Xpaj.B misstänker man att Flashback drar in 10 000 dollar om dagen till sina upphovsmän. Det är en effekt av att så otroligt många datorer blev infekterade av Flashback.
Källa 1