I fredags meddelade Anonymous att de planerade en attack mot den ryska regeringen. Detta för att visa sitt stöd för de allt större protesterna i samband med att Vladimir Putin svär presidenteden. I en video säger de att attacken ska ske mot regeringens huvudwebbplats under söndagen. Samtidigt arrangerar grupper av aktivister en stor protestmarsch i centrala Moskva. Ytterligare en attack mot den ryska premiärministerns webbplats ska genomföras på måndag, vilket även är dagen då Putin svär presidenteden.

Anonymous planerar attack mot ryska regeringen - Mjukvara.se

”On the 6th of May, there will be mass demonstrations against the illegitimate elections. We will support this protest by shutting down the lying government’s sites,” lät Anonymous hälsa i videon.
Tidigare i år attackerade Anonymous en organisation som stödjer Putins regering. I attacken kom de åt e-post. Den attacken sades vara en vedergällning mot de regeringsstödjande organisationer som, enligt uppgift, börjat hacka oberoende tidningar och andra organisationers webbplatser.
Båda sidorna i Ryssland tar till allt mer sofistikerade metoder för att attackera varandra.  Man söker dessutom internetanvändare som är villiga att delta i attacker, eller med sin kunskap om internet och säkerhet.
[ad#Google Blogg]
De protester som nu växer sig allt större är starkt kritiska till hur valet, då Putin blev återvald, gick till. Rapporter om valfusk fanns i stora mängder men viftades undan av den nyvalda regeringen. Det har fått folk att reagera och tar nu till gator och torg för att visa sitt missnöje. Enligt uppgifter kräver de omval. Anonymous som är för ett liberalt och öppet samhälle i stort har med de utlovade attackerna tagit ställning med protesterna. Det kan även härledas till att den ryska regeringen inskränker internet i viss utsträckning.
Källa 1