Google höll sin konferens ”Google I/O” i dagarna och som förväntat rullade man ut sin nya laptop som de kallar för ”Chromebook”. Det är en helt ny typ av dator med Googles egna operativsystem ”Chrome”. Operativsystemet är det första i sitt slag som till fullo integrerar Internet och möjligheterna som finns med det. I ”Chrome” är det slut på långa väntetider för att starta datorn, installera program och sedan väntan för att programmen ska starta. Med ”Chrome” finns allt tillgängligt direkt via Internet. Dessutom är det automatiska uppdateringar inbyggda i operativsystemet, tillsammans med flera lager av säkerhet som gör att man slipper antivirusprogram.
Google Chromebook i spetsen för datorutvecklingen! - Mjukvara.se
”Chromebook’s” kärna är i grunden webbläsaren ”Chrome” som gör det möjligt att hantera alla applikationer via internet. I framtiden kommer man att kunna göra allt som man kan göra med program i dagsläget via Internet. Detta med hjälp av HTML5 och andra standarder. Du kan alltså hantera bilder, skapa dokument av olika slag, kommunicera, söka efter information, och mycket mer utan att installera ett enda program.
Google kommer att lansera ”Chromebook” i USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Spanien och Italien 15:e juni i år. Sverige får vänta några månader till precis som resten av världen.
Källa 1