Likt starka varumärken är stora helger och traditioner populära att utnyttja bland cyberkriminella. De typiskt svenska högtiderna och helgdagarna är relativt fredade eftersom att de firas av så få människor. Men de internationella högtiderna, som firas av många oavsett nationalitet, påsken, halloween och julen är väldigt populära att dra nytta av för cyberkriminella.

Googla ”påskägg” kan leda till malware - Mjukvara.se

Säkerhetsföretaget har upptäckt att när man söker på easter eggs på Google, är det första resultatet på Google infekterat och leder till malware. Webbplatsen i fråga innehåller ett falskt antivirusprogram vid namn ”Windows Care Taker”. Det falska antivirusprogrammet meddelar dig att din dator har blivit drabbad av virus och att du måste betala för fullversionen för att kunna städa din dator.
Att sökoptimera falska webbplatser är väldigt effektivt för att sprida malware och annan skadlig programvara. För att det ska lyckas är det avgörande att man sökoptimerar baserat på termer som många användare använder under en given tid, där  av är högtider och allmänna frianden populära.
[ad#Google Blogg]
För att förhindra att du blir drabbad bör du ha en legitim antiviruslösning installerad på din dator, samt tillämpa ett kritiskt förhållningssätt på webben.
Källa 1