”Augmented Reality” är en form av visuell teknik som förstärker betraktarens uppfattning av verkligheten. ”Augmented” betyder just förstärka. ”Augmented Reality” har blivit vanligt i live-sändningar av sport och galor. I till exempel simning är de inlagda flaggorna över atleternas banor en form av ”Augmented Reality”. I fotboll är ”Augmented Reality” en visuell markering av en spelare eller en markering av var offside linjen var vid en godkänd eller felaktig passning. ”Augmented Reality” används sedan en tid tillbaka även i mobilapplikationer.
DanKam: Iphone applikationen som hjälper färgblinda - Mjukvara.se
Dan Kaminsky, en erkänd säkerhets forskare, har skapat en egen iphone-applikation som han hoppas ska hjälpa färgblinda. Applikationen ”DanKam” använder sig av telefonens kamera för att förstärka färger på objekt. Du använder applikationen genom att titta på objekt genom telefonen, kameran förstärker objektens färger så att du enkelt ska kunna avgöra vilken färg varje objekt har.
”DanKam” riktar sig mot de färgblinda som har svårt att urskilja variationer av rött och grönt från varandra. Det är den vanligaste typen av färgblindhet. ”DanKam” innehåller även en viss mängd av inställningsmöjligheter, bland annat kan man använda sig av filter och ändra färgers mättnad och vitbalans.
[ad#Google Blogg]
”DanKam” är en intressant applikation för att den är designad för att hjälpa människor med fysiska åkommor. Visst, färgblindhet kan vara en väldigt hindrande sjukdom men samtidigt kan den variera i allvarlighet och det är fler med en lätt form av färgblindhet än de med en allvarligare variant. Kommer vi att få se fler applikationer som är utvecklade för att hjälpa människor med fysiska åkommor, i så fall vilka?
Källa:
Källa 1