Idag finns det ca 500000 telefonabonnemang i Sverige där innehavaren använder en Iphone. Det är ca 5% av marknaden. För två år sedan fanns det i princip ingen alls. Det kanske inte låter som så mycket 5% Iphone användare men det är det. Att komma från ingenstans och ta 5% av marknaden för mobiltelefoner i Sverige är det nog ingen annan mobiltillverkare som klarar av. Med fler Iphone användar följer fler Iphone program och idag upp mot 200000 Iphone apps i Apples App-Store. Detta är såklart inget som gått svenska utvecklingsbolag förbi. Idag är utveckling av Iphone appar en verklighet i Sverige och det går nog att hitta minst 100 företag som sysslar med det. En dramatisk och rolig utveckling. Därför tänkte jag lista de svenska Iphone appar jag gillar bäst.
Bästa Svenska Iphone Programmen
1. Bäst är såklart Sptoifys Iphone app:
Bästa Svenska Iphone Apps! - Mjukvara.seFör alla som någon gång testat Spotify framstår valet som rätt självklart. Visionen om all musik till alla och även gratis ibland gör att detta är en magiskt Iphone App. För att få tillgång till Spotify i din Iphone måste du ha ett premiummedlemskap, vilket kostar 99 SEK i månaden. Skillnaderna mellan Spotify i Iphone och i en vanlig dator är inte så stora. Du kan fortfarande spara spellistor och spela dem när du är offline(Fast bara när du använder Wifiläget) Det som skiljer är att du ej kan kan spara gamla sökningar eller använda radiofunktionen.
Surfar du på 3gnätet fungerar Spotify felfritt. Du väljer en låt och redan efter några sekunder börjar den spelas utan avbrott. Är du utanför 3G räckvidd är det genast lite värra. Då kan det hacka en del när du spelar upp låtarna. Spotify är en av mina absoluta favoritprogram men det finns en nackdel. När du spelar musik kan du inte göra något annat med nuvarande Iphone modell. Det är först vid nästa version av Iphone som mulittasking adderas(kommer i Juni=. Använder du Spotify i Iphonen får du nöja dig med att bara göra det och inget annat. Ett premium abonnemnang hos Spotify kostar 99 SEK per månad.
Ladda ned Spotify från App Store, till din Iphone här!
2.Fantastiska videosekvenser med SVT.s Iphone App
Bästa Svenska Iphone Apps! - Mjukvara.seSVT.s Iphone app är välgjord. Den använder din Iphones lilla skärm på ett väldigt bra och effektivt sätt. Korta klipp startar nästan direkt, längre klipp kan du få vänta en minut tills telefonen hunnit buffra delar klippet. Detta för att programmet inte skall hacka under uppspelning. I skrivandet stund kan du inte se program i realtid. Bara arkiv. Jag tror i framtiden får vi se även SVT:s iphone app strömma SVT:s program i realtid. Jag kan faktiskt inte komma på en enda sak jag tycker är negativt med denna app. Välgjord, användarvänlig och fantastiskt innehåll.
Ladda ned SVT play från Iphone store här
3. VinVin-En Iphone App för oss över 20 år
Gillar man vin är denna Iphone App en måste App. Här finner du hela systembolagets sortiment. Priser, typer, från vilket land vinet kommer, produktkoder. Appen innehåller all information som dufinner i systembolagets pappersprislista. Utöver detta finns det recensioner från Allt om Mat. Varje vin som testats av Allt om Mat finns här, vilket är en ansenlig mängd. Hela systembolagets ordinarie prislista testas en gång per år. Utöver detta är det en hel del nyhet som får uppmärksamhet av Allt om Mat löpande. Även dessa finner du här.
Ladda ned VinVins Iphone app från Iphone App Store här
4. Arlas Recept App
Arla i din IphoneAtt stå inne i matbutiken hungrig och fundera på vad man ska laga till middag  är ofta frustrerande. Eller kanske står man där och funderar vad som faktiskt ingår i en kalops. Arla har kommit med en lösning för alla som har en iPhone. Med hjälp av programmet Arlas Kokbok till iPhone så har du en hel receptbok i fickan. Här kan du söka inspiration genom att bläddra igenom de olika kategorierna eller så kan du söka på din favoriträtt. Du får snabbt upp en bild på rätten, vilka ingredienser som krävs och precis hur tillagningen går till. Från att vandra runt i butiken utan vägledning så tar du fram din iPhone och du är snabbt hemma vid spisen istället. Arlas Kokbok till iPhone gör helt enkelt ditt liv lite enklare, för att inte nämna lite godare. Ett bra tips för villrådiga eller gourmander.
Ladda ned Arlas receptapp från Apple App Store
5.Håll koll på Bion med SF:s bio App
Bio är fortfarande en stor grej. Fildelning har knappast ändrat på detta. Det faktum att SF:s Iphone app är nedladdad flera hundra tusen gånger visar detta. Du använder SF:s iphone program precis som deras websida. Kollar utbudet av filmer, var de går och bokar biljetter. Har du svårt att välja finns det trailers på filmerna och är du i en ny stad och vill se på bio, kan du tom få en vägbeskrivning genom Iphones inbyggda GPS. Enda nackdelen är att man kan inte välja exakt var i salongen man skall sitta när man bokar biljetter. Applikationen är gratis och är antagligen ett måste om du letar svenska Iphone apps.
Ladda ned SF:s Iphone app från Iphone App Store här
Om du gillar denna artiklen om Svenska Iphone appar så följ Mjukvara.se med hjälp av RSS . Om du är inne på Mikrobloggande följer ni mig på Twitter här
Fler artiklar på Mjukvara.se om Iphone Appar
Apps till Iphone
Bloggar Om Iphone
Vill du tipsa om någon bra Svensk Iphone App, lägg en kommentar nedan!