Apples operativsystem OS X har länge setts som ett av de absolut säkraste operativsystemen på marknaden, och det har varit få lyckade virusattacker mot det under åren. Men nu när Apple har en tiondel av världsmarknaden för datorer tycks förövarna bakom virusattackerna ha fått upp ögonen för operativsystemet och dess säkerhetsbrister. Säkerhetsbristerna finns oftast inte i sjävla operativsystemet utan snarare i program och applikationer för detsamma. I takt med att datorerna har blivit allt mer populära har även program och applikationer ökat i antal, och de håller varierande kvalitet.
Virushoten ökar mot Apple OS X! - Mjukvara.se
Bland annat cirkulerar nu ett falskt anti-malware program kallat MacDefender som verkligen står ut och fyller sitt syfte. Den installeras automatiskt i samband med att du klickar på någon falsk länk i en bildsökning på Google. Därefter görs en automatisk skanning av din dator och givetvis har din dator blivit drabbad av malware. Förövarna bakom den automatiska skanningen erbjuder dig att rensa din dator för en liten summa pengar med hjälp av MacDefender. Därmed har du gett förövarna pengar, och dina kontokorts uppgifter.
[ad#Google Blogg]
Det är bara ett av de senaste hoten mot Mac användarna, och hoten blir bara fler och fler, och mer effektiva. På den senaste Pwn2Own konferensen demonstrerades det hur Apple OS X 10.6.6  knäcktes på cirka fem sekunder med hjälp av safari. Dessutom lämnades operativsystemet öppet för fortsatta attacker.
Safari är en av de snabbaste webbläsarna på marknaden och används främst av just OS X användare, även om det finns för Windows också. Internet Explorer och Firefox är konkurrerande webbläsare.
Källa 1