Twitter lanserar fototjänst inom en snar framtid?

Twitter lanserar fototjänst inom en snar framtid? - Mjukvara.seTwitter rapporteras vara väldigt nära att rulla ut sin egen fotohanteringstjänst för Twitterflödet, något som tidigare varit en marknad för tredjepartstjänster så som Twitpic, Yfrog, och Instagram. Twitter förväntas avtäcka tjänsten redan i veckan då Twitter närvarar på D9 konferensen i Kalifornien, USA.
Twitter arbetar för fullt med att omvandla sin affärsmodell för att enklare kunna konvertera den stora mängden trafik till och från deras servrar till en omsättning i pengar. En fotohanteringstjänst kan ge Twitter nya möjligheter att omvandla trafiken till pengar.
Den nya tjänsten som antas ha namnet twimg.com, då Twitter ägt domännamnet i snart ett år, är även ett ytterligare steg mot att försöka kontrollera twitterflödet. Fotohanteringstjänster har varit en tredjepartsmarknad fram tills nu och den nya Twitter tjänsten kommer all sannolikhet att ses som ett intrång på marknaden.
[ad#Google Blogg]
I förra veckan tillkännagav Twitter att man hade förvärvat Tweetdeck för cirka 40 miljoner dollar, detta för att knyta en stor tredjepartsklient till sitt eget företag då man inte haft någon egen klient med samma popularitet sedan tidigare. I och med förvärvandet av Tweetdeck ska Twitter ha skickat ut ett meddelande till tredjepartsutvecklare som uppmanade dom till att upphöra med sina produkter och ansluta sig till Tweetdeck istället. Tweetdeck har ungefär 13 procent av alla användare som använder någon form av tredjepartsklient för att följa sitt Twitterflöde.
Vill du börja använda Twitter men inte vet riktigt hur det fungerar? Läs vår guide och bli en supertwittrare! Du kan även läsa mer om Tweetdeck och dess funktioner här.
Källa 1[ad#Html]