Twitter är en grym tjänst tycker jag. Ni har säkert inte missat det om ni följer Mjukvara.se. Inläggen i ämnet står som spön i backen. När jag startade mitt Twitterkonto var det lätt för mig att få followers(följeslagare). Jag har två stora bloggar och det finns en hel del människor i den svenska bloggosfären som vet vem jag är. Om jag inte missminner mig tog det tre dagar för mig att passera 200 followers. Jag inser dock att få har det så i Sverige och Twitter är en cool tjänst, när man har många följeslagare. Har man få, har jag full respekt för att Twitter är misär och att man har svårt att förstå vad som är grejen med Twitter. Därför ville jag skriva detta inlägg, hur vanliga Twitteranvändare får followers så fler förstår grejen med Twitter
Få fler Followers på Twitter
1. Ha alltid ett Foto av dig på din profil! Nätet kan vara ett opersonligt medium. Anledningen till det är att du får lättare en relation till annan människa när du ser den personens ögon. Detta gäller också på nätet. Ha ett foto av dig själv, inte på ditt husdjur, eller en symbol eller något annat märkligt. Det finns ett uttryck som säger att ögonen är själens spegel. Kan inte andra människor se dina ögon, kommer många strunta i att följa dig!
2. Låt det vara enkelt att få veta mer om dig! På Twitter kan man presentera sig. Du har endast 160 tecken så du kan knappast skriva en uppsats om dig själv. Jag tycker det finns två viktiga faktorer att tänka på:

  • Låt det vara enkelt att ta reda på mer om dig!Lägg en länk till din blogg! Har du ingen blogg använd någon av dina profiler på tex Facebook eller Linkedin. Många vill gärna veta mer om dig innan de börjar följa dig. Låt det vara enkelt annars kommer man att strunta i att följa dig.
  • En viss typ av beskrivning kommer attrahera en viss typ av followers. Skriver du tex att du gillar Flugfiske, då kommer sannolikheten att de som lägger till dig att de också gillar flugfiske vara stor. Så tänk igen en extra gång vad du kommunicerar på 160 tecken.

3. Dina vänners vänner är nog också dina vänner! Troligtvis har du några bekanta på Twitter. Börja med att kolla igenom vilka dina vänner följer. Du hittar säkert fler bekanta där och du hittar säkert andra människor som intresserar dig. Har man en gemensam bekant eller ett gemensamt intresse är det mycket lättare att få en relation
4. Diskussion! Engagera dig i de diskussioner du ser pågå bland de som du följer. Twitter har blivit anklagat för att innehålla mycket skitsnack. Det är sant. Det mesta som sägs på Twitter är helt meningslöst utom för de som är engagerade i diskussionen
5.Tjänster för att hitta kompisar på Twitter! Just för att Twitter är så oöverskådligt finns det tjänster som hjälper dig:

  • Twitter själva har en tjänst som kontrollerar vilka som har Twitter och som också finns i din adressbok i tex Googlemail eller vilken mail du nu använder. Länk till Twitters tjänst för att hitta sina vänner på Twitter. (detta är min favorit)
  • MrTweet är en speciell tjänst som kollar igenom ditt nätverk och vad du twittrar om och därefter kommer med förslag om vilka du bör följa. En riktig cool tjänst men som kräver att du har ett litet nätverk och twittrat ett litet tag, eftersom rekommendationernas grund är just dessa två parametrar
  • Twubble kommer med förslag på vilka personer du skall följa(och engagera dig i) genom att kolla dina vänner

6. Sökningar! Jag har satt upp sökningar på ämnen som intresserar mig, tex ”entreprenörskap” och ”affärsideer”. Nedan ser ni en bild från mitt Tweetdeck som visar dessa. När det dyker upp en diskussion är det bara att kasta sig in. Detta fungerar på fler ämnen, alltifrån matlagning till flugfiske. Här är det lätt att lära känna nya människor och followers, man har ju samma intresse!
Sex tips om hur du skaffar Twitter Followers - Mjukvara.seNu har du som nybörjare på Twitter några verktyg att använda för att Twitter skall bli så bra som det kan vara. Bara att testa dig fram. Kom ihåg att Twitter är som när du skall lära dig dricka kafe. Du måste ge det ett tiotal koppar innan nyttan kommer. Så är Twitter också.
Om du vill kan jag bli din första vän på Twitter, du hittar mig här! Vill hellre luta dit tillbaka och följa mig på avstånd, prenumererar du på Mjukvara.se här
Relaterade inlägg:
Koppla ihop Facebook och Twitter
Hur nätkriminella använder Twitter