Just nu cirkulerar det stora summor av tweets som erbjuder användarna gratis rabattkuponger om man följer den bifogade länken. För att få ta del av erbjudandet krävs det att man retweetar(postar i samma utförande på sin profil) den tweet som man ursprungligen sett erbjudandet i. Därför har det blivit en så stor spridning av dessa tweets.Twitter används allt mer i bedrägeriförsök. - Mjukvara.se
En närmare granskning av den bifogade länken visar att man blir skickad till en webbplats där man blir ombedd att göra några undersökningar för välkända företag och därefter berätta om webbplatsen och undersökningen för sina vänner. Men undersökningen och webbplatsen är inte på något sätt ihopkopplad med de företag som man ska svara på undersökningarna för. Man blir med andra ord lurad.

[ad#Google Blogg]

Ytterligare en närmare granskning visar att domänen och webbplatsen är registrerad respektive skapad i oktober, därmed kan man dra slutsatsen att webbplatsen förmodligen är tänkt att utnyttja juletidens köplust med hjälp av rabattkuponger. Tänk en gång extra innan du klickar på en länk som vill ge dig förmåner ur tomma intet, den här länken kan ställa till stora förtret för din dator. Twitter utnyttjas allt mer och mer för att försöka lura användarna av pengar eller sprida virus. Därför bör man ha god kontroll över vad som sker i ens Twitterflöde och se till att alla man följer är av godo.
Källa:
Källa 1