Fyra Tips för att Skydda din Integritet på Sociala Nätverk - Mjukvara.seDet är viktigt att du skyddar din integritet på Internet så väl som i verkligheten. All personlig information du delar med dig av på sociala nätverk eller andra hemsidor kan ses som ett onlinerykte, där du förmedlar en bild av dig själv som en person. Dessutom kan ljusskygga personer utnyttja informationen om dig.
Sociala nätverk så som Facebook, Myspace, Bilddagboken och LinkedIn har massiva användargrupper av människor. I vårt moderna samhälle blir det allt vanligare att människor delar med sig av ytterst personliginformation på Internet, till just sociala nätverk. Man bör tänka över vilken information man vill dela med sig av till andra, och dessutom fundera över vilka andra än sina vänner som kan ta del av informationen. Det är väldigt lätt för kriminella att pussla ihop din identitet med hjälp av personliginformation som du har lagt upp på olika hemsidor på Internet. De kan därefter utnyttja din identitet utan att du vet om det.
Som om det inte vore nog med att kriminella kan utnyttja din information, så kan även arbetsgivare, potentiella arbetsgivare och andra även se din information. Se därför till att du inte delar med dig av information som kan skada dig, en bra tumregel är att inte dela med dig av information i sociala medier, som du inte hade sagt till någon i verkliga livet. All information som finns om dig på Internet ses som ett online rykte och förmedlar en bild av dig som person.
Några konkreta tips för att göra ditt sociala nätverkande säkrare:

  • Dela inte med dig av för mycket personlig information. Kom ihåg tumregeln.
  • Acceptera inte vänförfrågningar från människor du inte känner. De kan vara andra än de utger sig från att vare, eller till och med ett skadligt datorvirus.
  • Tänk efter innan du klickar på länkar. Även om länkarna kommer från en betrodd källa, ofta kan du se hela länkadressen genom att låta musen sväva över länken. Det är ett sätt att kontrollera länkarna innan du klickar på dom.
  • Uppdatera ditt antivirusprogram regelbundet. Det kommer hela tiden nya datorvirus som man kan skydda sig mot genom att ha ett uppdaterat antivirusprogram.

Andra Artiklar om Sociala Medier:
Social Engineering
Twitter som Social Media
Källa:
Källa 1