Loopia Webbhotell
Loopia är idag ett av Sveriges absolut största webbhotell och omsatte enligt Allabolag.se 63 miljoner kronor under 2009. Det kommer flera fördelar av att vara så pass stor och en är just stordriftsfördelarna och som registrar är de i mina ögon bland den absoluta toppen.
Som webbhotell finns det däremot en del att önska. En skillnad mot om man bara har sina domäner hos Loopia är att man får en annan, mycket krångligare kontrollpanel. Edit:Loopia har uppdaterat så att båda numer har samma kontrollpanel. Av någon anledning har Loopia valt att göra domänhanteringen nära nog oöverkomlig för sina hotellkunder medan det är smidigt och enkelt för domänkunderna (jag har provat båda). De olika 1-click CMS som finns, bla WordPress är dessutom så misskötta att det inte är värt att använda. WordPress är t ex en MU-installation av version 1.2.4 utan några som helst vettiga plugins.
Om du bortser från de här grejerna så är Loopia ett alldeles utmärkt webbhotell, det går snabbt och smidigt att prata med supporten och upptiden är klart godkänd. I tävling med andra svenska webbhotell är Loopia i det övre prisskiktet men det kan helt klart vara värt det.
Du hittar Loopia här…