Ser man tillbaka i tiden visste vi inte att hushållsutveckligen skulle komma såhär långt som den faktiskt har idag. Många saker styrs idag med teknologin som gör det lättare för oss att lägga fokus på annat. Visst är det härligt att veta att vissa saker bara sköter sig själva genom bara några enkla steg? Nedan ser du några av våra favoriter. 
 
Robotgräsklippare, är du trött på att klippa gräset dag ut och dag in? 
Med en robotgräsklippare behöver du inte längre tänka på den saken och har mycket tid för annat.
 
Genom att gräva ner en slinga som markerar området där du vill att klipparen ska klippa så kommer roboten att förhålla sig till det området du vill få arbetet utfört på. Varför man gör det är för att inte klipparens knivar ska ta skada av föremål såsom stenar, rabatter eller annat som kan skada maskinen och din trädgård. 
 
Glöm heller inte bort våra söta små djur som igelkottar, kolla gärna vad för typ av maskin du köper. Det finns idag igelkottsäkra robotgräsklippare.  
 
Robotdammsugare är lite som en robotgräsklippare. Förenklar verkligen vardagen för dig som har mycket på schemat. Teknologin är på framgång men skulle säga att robotdammsugaren är lite “dummare” eftersom den ofta åker in i kanter då den inte riktigt har en sensor för att undvika detta. Har du ett trösklar eller liknande behöver du lyfta upp och förflytta den. Men fortfarande en härlig lösning för att slippa dammsuga, för hur kul är det egentligen?   
 
Miele TwinDos en tvättmaskin utvecklad med självdoseingstekonolgi. Spara tid, tunga lyft och pengar på tvättmedel. Med den senaste teknologin fyller du enkelt på två behållare med tvättmedel, dessa behållare kommer sedan per automatik att dosera tvättmedel. Oavsett om du tvättar svart, vitt eller kulör. Ofta tror vi att ju mer medel vi använder desto renare blir kläderna, faktum är det det stämmer inte. Med självdoseringssystem tvättar maskinen i 2 faser och doserar själv oavsett hur tunga dina fläckar än må vara och du kommer att spara upp till 30 procent i kostnader för tvättmedel. 
 
Avfallskvarn är genialisk lösning, för hur trött är man inte på stopp i rören eller att behöva ta ut varenda matrest från sinken för att inte skapa det där stoppet? 
Med en avfallskvar är risken minimal att detta ska hända. 
Kvarnen fungerar som så att den placeras under din sink och du kopplar in den i ditt eluttag, så fort du sköljer ner dina matrester i avloppet kommer maskinen att börja arbeta ner dina rester. 
Detta betyder att du slipper stopp, du slipper att ta upp dina matrester och du slipper slänga dem i soptunnan. Enkel lösning på ett tråkigt hemmajobb. Läs gärna mer om hem och hus på pixelem.fi/.