Om det är något du ska investera i under 2021 är det en VPN Router för att hålla dig och ditt hushåll säkert online. I dagens samhälle är vi allt mer uppkopplade oavsett om det är via mobilen, datorn eller surfplattan är det viktigt att du håller din information säker. VPN står för “Virtual Private Network” och vad en VPN router gör är att skapa en säker anslutning för dig när du är online. 

Så vad innebär det egentligen att ha en VPN Router? Jo, det innebär att det hjälper att hålla dig säker online. Med en VPN Router kommer det vara säkrare för dig att surfa och det döljer din riktiga IP-adress. Det gör att du är anonym på nätet och att din surfhistorik är helt privat. Ingen kan se vad du gör på nätet och inte heller din internetleverantör kan kolla vad för information du söker om.

I vår artikel kommer vi att gå igenom varför en VPN Router är något som du borde använda under 2021.

Många fördelar med en VPN Router

En stor fördel med en VPN Router är att du kan ändra din plats på nätet. Det betyder att du kan streama olika tjänster som Netflix, Amazon och Hulu från olika länder. Finns det en TV-serie du verkligen vill se på USA Netflix? Då kan en VPN tjänst hjälpa dig. Du kan genom att göra detta också få ett lokalt innehåll som nyhetssajter och även torrentsajter.

Allt du gör på nätet är också helt anonymt med en VPN Router, för det sparar inte vad du gör eller använder sig av din riktiga IP-adress. Detta skyddar inte enbart din integritet, men det kan också vara viktigt för företag som vill skydda sin information. I Sverige är det också lagligt att använda sig av en VPN router.

Om du är på resandes fot kan det också vara vitalt att du har en VPN router eftersom det kan finnas restriktioner i det landet som du besöker. Då kan du inte utan denna tjänst använda dig av svenska tjänster. Ett land där mycket är censurerat är Kina, så har du planer på att besöka Kina är det vitalt att du skaffar en VPN router för att kunna besöka vanliga hemsidor däribland social media.

VPN tjänster kan också spara dig pengar på din resa då det kan hjälpa dig att ansluta till en server i ett annat land. Du kan då kolla flygpriser från olika platser, och se vilken flygresa som är den billigaste. Ibland är det billigare att boka en resa från ett annat land än det du befinner dig i.

En säker tjänst där din säkerhet är garanterad

Att vara säker online är något som idag är väldigt viktigt. Det finns många fall med hackningar och där hackare kommer över dina personliga detaljer. Om du till exempel använder dig av internetbank eller om du har skickat över dina bankuppgifter från Swedbank till en vän hålls dina detaljer hemliga. Hemsidor som du besöker online kommer heller inte att få din information om vart du befinner dig.

En VPN Router är dessutom enkel att använda sig av, och du ansluter VPN tillsammans med din Router. Installationen är heller inte komplicerad utan du kan snabbt börja att använda VPN tjänsten. När den är installerad kan du börja att surfa säkert online.

Tjänsten är alltid aktiv när du använder din router, vilket innebär att det är flera användare som kan använda den samtidigt. Det fungerar på alla enheter dessutom och du kommer hela tiden vara ansluten till VPN. Har du familj eller vänner på besök kan de även ansluta sig till din router för att använda tjänsten.