Rumänska myndigheter har arresterat fyra individer med kopplingar till en stöldliga som har stulit enorma mängder kreditkorts nummer från bland annat Subway’s kunder. Mellan 2008 och 2011 arbetade hackarna med att ta sig in bakvägen i butikers kortterminaler för att på så sätt plantera ”keyloggers” och trojaner för att komma över kundernas kontoinformation. Med hjälp av den här metoden ska de ha kommit över 80 000 människors kontoinformation.
 
Med hjälp av kontoinformationen skapade de därefter falska betalkort. Betalkorten användes sedan hos en mängd handlare runt om i Europa. På så sätt har de förbrukat och kommit över stora summor pengar. De fyra hackarna väntar på sina åtal och kommer troligtvis att dömas till fängelsestraff. För varje åtalspunkt gällande datorbedrägeri kan de få fem års fängelse. Ytterliga åtalspunkter är förberedande till internetbedrägeri och bedrägeri vid kortterminalerna. Den första nämnda kan ge 30 års fängelse och den senare fem år.
Gruppen av hackare verkar ha kommit över stora summor pengar. Pengarna har de sedan kunnat leva gott på, och när de behövt mer har de stulit nya kreditkort. En cirkel av processer som de har kunnat genomföra under en längre tid utan att bli upptäckte och ställda inför rätta.
Källa 1