Spotify Invites-Såhär hittar du dem!

Spotify Invites-Såhär hittar du dem! - Mjukvara.se
Spotify invites: UPPDATERING: Vill du hitta spotify Invites så prenumerar du på detta flödet så uppdateras du såfort det är en uttlottning av inbjudningar till Spotify.
Spotify invites är något som eftersöks mycket i sökmotorerna. Min gamla bloggpost om utlottningen av Spotify invites har väldigt mycket trafik varje dag och då träffar den ändå bara ”sådär” i Google. Många människor söker i Google efter invites varje dag. I detta fallet har Google svårt att hjälpa dem eftersom de träffar som dyker upp är gamla bloggposter om inviteutlottningar som nu är över. Det finns inga fler invites att hämta från dessa blogposter.
Om du gillar denna blogposten så prenumerera på Mjukvara.seSpotify Invites-Såhär hittar du dem! - Mjukvara.se . Om du är inne på Mikrobloggande följer ni mig på Twitter här
[ad#Google Blogg2 lite större]
Så jag bestämde mig för att hjälpa människor med detta problemet. Google hjälper dem inte i detta fallet. Så jag tog hjälp av YahooPipes och byggde en speciell fiterfunktion. Denna funktion söker bloggosfären på på nedanstående ord. Det är relevanta ord för att lösa problemet med att hitta invites därefter packeteras all denna information i en Feed som går att prenumerera på i sin RSS läsare eller momentant titta på. Visst den är inte perfekt. Om någon i sin blogg skriver att de ”fått en spotify invite” då kommer denna blogposten med men även om det finns brus kvar är det troligt att detta är den bästa källan för att lösa problemet med att hitta invites idag i Sverige. Denna blogpost kommer tex dyka upp i denna feeden när den publicerats. Den har nämligen en av nyckelorden i sin description.
Ord som den filtrerar på:

 1. spotify invites
 2. spotify utlottning
 3. spotify invite
 4. invite spotify
 5. invites spotify
 6. invites to spotify
 7. spotify invites sida
 8. spotify invite blogg
 9. få spotify
 10. invite to spotify
 11. gratis Spotify!

Här hittar du feeden att använda! Detta är en feed ni skall använda i er rss läsare, som tex Google Reader. För er som inte använder en rss-läsare. NI kan spara länken och titta på den med jämna mellanrum.
Så hur gjorde jag?
Jonas Lejon har en tjänst som söker bloggosfären som heter Bloggz. Där skapade jag en sökning på ordet ”spotify”, dvs den generar ett ständigt flöde av information kring ordet ”Spotify” Detta flöde tog jag in i Yahoo Pipes och där använde jag ovanstående ord för att filtrera detta flöde ytterligare. Detta förfinande flöde tog jag därefter in i Feedburner för att kunna mäta.
Man kan förfina det ytterligare:
Efterhand som jag ser informationen som kommer in i flödet kommer jag säkert ta bort och lägga till några ord, just för att minska bruset men denna sökning behöver nog ligga ett par veckor så jag ser rent okulärt vad som är relevant. Eventuellt bör jag kanske lägga till någon typ av sökning i Mikrobloggar som tex Bloggy.
Filosofiskt:
I detta fallet klarar Google inte av att besvara den fråga som tex ordet ”Spotify invite” är när du ställer denna fråga i Google sökfält. Det är ju bara gamla utlottningar som dyker upp. Även om min applikation inte på länga vägar är perfekt så är den ändå mer relevant än Googles sök. Det som är intressant med detta är visserligen att det blir lättare att hitta det man söker men också att jag som vanlig människa med hjälp av gratisteknologier, på ca en timme, kan bygga något som är bättre än Google. Detta är hur coolt som helst. Framtiden är så ljus att jag måste ta på mig solglasögon
Jag blir väldigt glad om ni skickar denna blogpost eller flöde vidare. Bloggar om det, tipsar på Facebook eller via ert mikrobloggkonto. Då hjälper ni mig i min framgång
Gillade du denna så lägg till Mjukvara.se i din rssläsare här!
Relevanta blogposter:
Spotify invites
Spotify recension
Spotify spellistor