Relakks VPN-tjänst kan vara en aningen svår inställd för den vanliga användaren. Mjukvara.se visar dig i detta inlägget hur du får ordning på inställningarna i Relakks och kommer igång och surfar anonymt. Det är bara att följa dessa fyra stegen
1. Lägg in VPN
Gå in på egenskaperna för Internet Explorer genom att högerklicka på Internet Explorer-ikonen på skrivbordet och välja Egenskaper. Gå sedan till fliken anslutningar och välj “Lägg till VPN”.

2. Internetanslutning
När du klickar på “Lägg till VPN” ploppar den här rutan upp  på skärmen. Här ska du välja det översta alternativet “Använd med Internetanslutning (VPN)”.

3. Ange Relakks
Här är det dags att mata in adressen till den VPN-server du ska ansluta till och att ge anslutningen ett namn. Server-adressen för Relakks är pptp.relakks.com och förslagsvis väljer du att ge anslutningen namnet Relakks.

4. Anslutning
Mata in det användarnamn och lösenord du valde när du registrerade ditt konto. Vill du slippa mata in lösenordet varje gång du ansluter till Relakks ska du bocka för “Kom ihåg det här lösenordet”. Domän-rutan lämnar du tom och därefter trycker du på Anslut.

5. Kör igång
Nu gör din dator ett försök att upprätta en anslutning mot Relakks. Har du knappat in uppgifterna som du ska kommer du automatiskt vidare efter några sekunder, annars får du bläddra tillbaka och kontrollera.

6.Börja surfa
Om anslutningen lyckades får du slutligen upp följande ruta. Här väljer du det nedersta alternativet, Publikt nätverk, eftersom det är mot Internet din dator är ansluten. Efter det är det bara att börja surfa.

Gillade du denna så lägg till Mjukvara.se i din rssläsare här!
Relaterade inlägg:
Hur du undviker FRA
Surfa hemligt med Relakks
Såhär undviker du Ipred
Denna blogpost är skriven av Kent Vilhelmsson. Han är frilansande IT-journalist och skriver bland annat för tidningen Allt om PC, IT-nytt.nu och Pconline.se. Vill du komma i kontakt med honom kan du mejla på kent.vilhelmsson(@)home.se eller ringa på tfn 0703522042