Alternativ till Relakks!

Utöver Relakks finns det flera andra alternativ för dig som vill vara anonym när du surfar runt på nätet. På Mjukvara.se avdelning om vilka tjänster man kan använda för att surfa anonymt, man man läsa om Relakks och Privacy Guardian. Tvä tjänster som vi ännu inte hunnit titta på närmare beskrivs kort nedan. jag tycker det är viktigt att du känner igen dem
Dold.se
Alternativ till Relakks! - Mjukvara.seDold.se fungerar ungefär likadant som Relakks med skillnaden att du måste tanka hem ett klientprogram som upprättar VPN-anslutningen mot Dold.se:s servrar. Klienten finns att hämta hem både för Mac OSX, Windows XP, Windows Vista och Linux. Dold.se är också väldigt restriktiva vad gäller de uppgifter du behöver ange när du registrerar dig. Priset för tjänsten ligger på 59 kronor i månaden. Det skydd som tjänsten erbjuder gäller dock endast den trafik som sker från din webbläsare. Trafiken från chattprogram, fildelningsverktyg, spel med mera är alltså inte skyddade med Dold.se.
Tor
Alternativ till Relakks! - Mjukvara.seTor är också en anonymiseringstjänst men till skillnad från övriga tjänster i den här artikeln är Tor helt gratis att använda. Tjänsten kräver att du installerar ett antal program och är uppbyggd på ett annat sätt än vad tidigare nämnda tjänster är. Rent allmänt är tjänsten lite krångligare att komma igång med än Relakks och Dold.se. Istället för att trafiken krypteras i bara ett steg och till en enda server, hoppar trafiken och krypteras om mellan flera datorer i Tor-nätverket. På så vis kan Tor sägas vara säkrare än både Dold.se och Relakks. Nackdelen är att tjänsten som följd av detta mer eller mindre är rent sirapsseg. En fördel är dock att du kan välja vilka program vars trafik ska gå via Tor.
www.torproject.org
Tors teknik är säkrare jämfört med tjänster som Relakks och Dold.se, men det innebär dessvärre också att Tor är betydligt långsammare att använda.
Alternativ till Relakks! - Mjukvara.se
Om du gillar denna blogposten så prenumera på Mjukvara.se här
Såhär gör du dig anonym online
Alternativ till Relakks! - Mjukvara.seDenna blogpost är skriven av Kent Vilhelmsson. Han är frilansande IT-journalist och skriver bland annat för tidningen Allt om PC, IT-nytt.nu och Pconline.se. Vill du komma i kontakt med honom kan du mejla på kent.vilhelmsson(@)home.se eller ringa på tfn 0703522042