Sociala nätverk största kommunikationsform 2015! - Mjukvara.seEn färsk undersökning visar att telefonoperatörer över hela världen tror att sociala nätverk kommer att vara den största kommunikationsformen år 2015.
Undersökningen som gjorts av ”mobileSQUARED” inkluderar operatörer från alla kontintenter, visar att de traditionella kommunikationsformerna fortfarande är de mest populära. SMS/MMS och telefonsamtal används av 87 respektive 81 procent av de tillfrågade i dagsläget, vilket gör dom till de två största enskilda kommunikationsformerna. När man slår ihop alla olika sociala medier så används de av 94 procent av alla tillfrågade i undersökningen, med andra ord är de den största kategorin av kommunikationsformer. Detta är en utveckling som har gått riktigt fort, för bara fem år sedan var sociala medier knappt på tapeten överhuvudtaget.
Trafiken till och från sociala medier utgör 50 procent av alla internettrafik via mobila internet i de utvecklade geografiska regionerna, samtidigt närmar trafiken sig 50 procent i de regioner där det mobila internetet är på stark frammarsch. Undersökningen visar även att den tid man spenderar dagligen på sociala medier har ökat från en minut(2008) till tio minuter(2009), och i dagsläget har den genomsnittliga tiden ökat ännu mer.
Den mobila internettrafiken har blivit billigare, de mobilanpassade webbplatserna har blivit bättre och de så kallad ”smartphones” har blivit allt fler på senare tid vilket speglas i den här undersökningen. Enligt undersökningen kommer applikationer för sociala nätverk utgöra den största kommunikationsformen redan år 2015. Det är fantastiskt att sociala medier har gjort en sådan frammarsch på så kort tid, folk välkomnar den nya öppnare typen av kommunikation med öppna armar trots att långt ifrån alla vet hur man ska hantera det. I princip kan alla se all kommunikation på sociala medier, men i verkligheten beror det på vilka inställningar som är gjorda och hur kommunikationen har skett. Tror du att undersökningen har rätt? Kommer sociala medier vara den största kommunikationsformen 2015?
[ad#Google Blogg]
Källa:
Källa 1