RockMelt: webbläsaren som håller koll på Facebook åt dig!

RockMelt: webbläsaren som håller koll på Facebook åt dig! - Mjukvara.seRockMelt är en ny webbläsare baserad på Googles öppna källkod Chromium som ska hålla koll på dina vänner på Facebook, Twitter och så vidare!
Webbläsaren kombinerar Google Chrome’s snabbhet och användarvänlighet tillsammans med de nya extra funktionerna som RockMelt utgör. Men missta inte, RockMelt är en egen webbläsare! RockMelt har alla funktioner som Google Chrome har samt två vertikala menyer vid vänster- och högersidorna. På den vänstra sidan ser du dina senast aktiva Facebook vänner och kan interagera med dessa, du kan bland annat länka bilder och filmklipp, posta meddelande och kommentera dina vänners statusuppdateringar. På den högra sidan kan du interagera med dina Twitter kontakter och hantera ditt Twitter konto.
RockMelt hanterar ganska många fält i webbläsare, till exempel när du klickar på en Facebook vän eller en Twitter kontakt så öppnas ett fält intill denne. Samma sak sker när du använder sökfältet i RockMelt. Webbläsaren är fortfarande i Beta-version och alla funktioner fungerar inte än, bland annat är Twitter menyn inte i funktion. För att få tag på RockMelt behöver du koppla ditt Facebook konto till deras hemsida och där hamnar du i kö för att få ett meddelande med en länk så att du kan ladda ner programmet.
[ad#Google Blogg]
Det är inte första gången som en webbläsare som kombinerar sociala medier med funktion. Sedan tidigare finns Flock som använder sig av en sidomeny för att övervaka dina vänner och kontakter på de sociala medierna som du är medlem i. RockMelts framtid avgörs av de användare som beslutar sig för att det är en bra webbläsare och hur många de är till antalet. Webbläsaren möter går in i en hård konkurrens inte bara mot andra webbläsare utan även mot applikationer så som TweetDeck och Gwibbler. Hur tror du att RockMelt står sig?
Källa:
Källa 1
RockMelts webbplats