Facebook lanserade en uppdaterad version av sin meddelande funktion här om dagen, nu har framstående röster höjts om att den nya meddelande funktionen innebär större säkerhetsrisker.
Den nya meddelande funktionen binder ihop chatten, meddelande och SMS i en och samma funktion. Tanken är att du ska kunna få en bättre överblick över dina konversationer med dina vänner. Du ska enkelt kunna se vem som har skrivit de senaste meddelandena och så vidare. Facebook kommer att rulla ut den nya meddelande funktionen till användarna succesivt under de kommande månaderna.
Den nya meddelande funktionen kommer att locka till sig ännu fler intrång och intrångsförsök än vad Facebook redan är utsatt för. Den nya funktionen ger en tydlig bild av din personlighet och din sociala krets som kan missbrukas om den skulle falla i fel händer. Dessutom är spam en form av intrång eller försök till intrång som blir allt vanligare via sociala medier. Du litar mer på dina vänner än främlingar och är därmed benägen till att öppna e-post som kommer från någon av dina vänner, även om det skulle vara spam och se suspekt ut.
[ad#Google Blogg]
Facebook kommer att spara all kommunikation med alla dina vänner, vilket kommer att bli till en stor databas av information om dig och dina vänner. Databasen kan utnyttjas för egen vinning av fel händer om de skulle komma över den och här ligger ansvaret för säkerheten på Facebook. De måste se till att den sparade informationen är oåtkomlig för intrångsförsök.
Fundera en gång extra innan du accepterar och börja använda den nya meddelande funktionen. Gynnas du verkligen så mycket av den att du är villig att ge upp så mycket information om dig själv?
Källa:
Källa 1

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här