Brittany Mae Smith, 12, försvann den 6:e december från sitt hem i Roanoke, Virginia. I samband med försvinnandet tros även hennes mamma ha blivit mördad av mammans dåvarande pojkvän.
Saknad flicka hittad med hjälp av Facebook! - Mjukvara.se
Allmänheten har hjälpt till i sökandet efter den försvunna flickan genom att skapa webbplatser och sidor på Facebook. Facebook sidorna ”Help Find Brittany Smith” och ”Prayers for Brittany Mae Smith” genererade 9 554 respektive 554 gillanden från allmänheten. Facebook sidan ”Help Find Brittany Smith” innehöll signalement för både Brittany och mammans pojkvän samt polisens kontaktinformation i ärendet ifall någon skulle få syn på de båda. ”Prayers for Brittany” har mer varit en sida där allmänheten kan visa sitt stöd och sända en tanke till flickan och hennes familj.
Utöver Facebook sidorna har allmänheten även skapat en webbplats, ”FindBrittany.com”, som hänvisar dig vidare till den berörda polisen i ärendet. Tillsammans har Facebook sidorna och webbplatsen genererat över 700 tips till polisen.
[ad#Google Blogg]
Brittany Mae Smith är nu återfunnen och avgörande faktorer var att hon och hennes kidnappare filmades av en övervakningskamera i ett Walmart i San Fransisco. Vad tycker du om att allmänheten engagerar sig i försvunna barn genom att skapa webbplatser och sidor på sociala medier?
Källa:
Källa 1
Källa 2