Peter Sandberg intervjuas på Mjukvara.se
Peter Sandberg, grundare av MoYuMe

Peter Sandberg har startat MoYuMe, en applikation vi skrev om igår på Mjukvara.se. Han driver dessutom bloggen Disruptive.nu tillsammans med mig. För er som inte känner till Disruptive så bloggar Peter och jag om Entreprenörskap och våra tankar, möten och influenser där. Men nu till Peter och bakgrunden till MoYuMe.
CR:Hur kom du på denna ideen Peter?
Peter Sandberg: Jag var trött på att behöva ringa min pappa eller mina vänner varje gång jag ville de skulle kolla på nya bilder jag laddat upp på Flickr. Jag började med att bygga en väldigt enkel applikation som jag installerade i min pappas dator som automatiskt visade de senaste bilderna jag skickat från mobil. Han uppskattade det enormt mycket att få se bilder på exempelvis sina barnbarn direkt när jag tagit dem och det har gjort honom mer delaktig i våra liv. När sedan min svärmor också ville ha den liksom hennes syster i Kanada så insåg jag att det den fyllde ett viktigt behov hos dem som är mina nära och kära.
CR:Vad tror du det är som appellerar till människor i denna tjänsten? Nyttan?
Peter Sandberg: Vi har alla ett behov av att kommunicera och känna närhet till varandra. Bilder är så otroligt viktiga som ett led i detta. Tyvärr har vi sällan tillräckligt med tid över för att träffas så ofta som vi skulle vilja. Då fyller Moyume en viktig funktion som ett enkelt sätt att dela med oss av vad som sker i våra liv. Närhetskänslan är enorm och varje gång man får en bild som ploppar upp på skärmen via Moyume så känns det som en liten present, Jag är mycket mer uppdaterad om vad som pågår i mina vänners liv även om jag inte träffar dem mer ofta än förut.
CR:Affärsmodellen?
Vi har avtal med operatörer som gör att vi kan dela på de intäkter som uppstår när folk MMS:ar in sina bilder. Detta utan att det kostar extra för användarna.
CR:Hur skall du nå marknaden?
Peter SandbergGenom att ha en tillräckligt bra produkt som folk vill använda. Förhoppningen är Intervju med Peter Sandberg, grundare MoYuMe - Mjukvara.seatt de som använder tjänsten skall bjuda in sina nära och kära. Ju fler vänner man har i Moyume desto roligare blir det att använda. Sen har vi ju också en webbwidget som är perfekt för exvis bloggare som vill dela med sig av bilder ur sin vardag till sina bloggläsare. På sikt kommer vi nog också ha lite närmare samarbeten med vissa communitys också.
CR:Varför gör du det du gör, vad älskar du med ”entreprenörslivet?
Peter Sandberg: För mig är entreprenörskap likställt med ett rikt liv. Inte ett enkelt liv men ett rikt liv. FInns nog inget roligare än att bygga tjänster som folk faktiskt vill använda!
Andra bloggare om MoYuMe och Peter Sandberg:
Hans Husman
”Det här är en webbsajt där det är tänkt att man dokumenterar sitt liv med bilder. Konceptet liknar med andra ord Jaiku fast du fotograferar istället. Du tar en bild med din applikation och MMS:ar den till tjänsten.”
ScaryMary
”En intressant lifestreamtjänst har börjat komma igång. Jag pratar om ett nätverk som låter dig berätta om ditt liv i bilder. Med MoYuMe blir dina bilder roligare, dina vänner och familj kan följa ditt liv på ett nytt sätt!”
John på Gadgeeks
”ort förklaring om rjänsten är att det går ut på att via din mobiltelefons kamera och via MMS kunna nå dina vänner/familj och jobbarkompisar på ett snabbt och smidigt sätt utan att känna att du låser in dina bilder och videos hos MoYuMe.”
Nätkoll
Med MoYuMe får du även ett enkelt sätt att föra över dina mobilbilder till din favoritbildtjänst på nätet som till exempel Flickr. Genom att du kan skicka bilder direkt från mobilen till en viss användares skrivbord kan du exempelvis förse sambon eller dottern med kontinuerliga bilder från tjänsteresan till Dubai.