För er som ännu inte vet det så driver jag en blogg om entreprenörskap också tillsammans med min kompis Peter. Mjukvara.se är mitt företagsprojekt och Peters företagsprojekt är en mjukvara som heter MoYuMe. Bakom det något kryptiska namnet(som faktiskt står för More of You and Me) döljer sig en liten applikation som gör det enkelt för dig att i realtid dela med dig av ditt liv. Man kan likna den vid Jaiku eller Twitter fast med bilder istället för text.

Moyume på Mjukvara.se
Moyume på Mjukvara.se

Applikationen fungerar på det sättet att du tar en bild med din mobiltelefon, sedan MMS:ar du den till nummer 0735 369 369(det är gratis om du har ett fastprisabonnemang) och blixtsnabbt kan alla dina vänner se den bilden direkt  på sin dator, på skrivbordet. Man delar med sig av sitt liv till alla man känner, direkt.
För er som känner mig så vet ni att jag är inte är direkt på när det gäller tjänster inom sociala medier. Driver man två stora bloggar har man kommunikation så det räcker kan jag säga. Så jag använder denna tjänst specifikt för en sak: Jag kan hålla koll på Peter. Han kan ju inte låta bli att använda tjänsten så jag vet exakt vilka entreprenörer han träffar hela tiden, på kvällen när vi pratar(som vi alltid gör) kan jag ställa de rätta frågorna direkt 😉
Jag rekommenderar er att testa tjänsten genom att anmäla er här. Ni kan ju alltid adda mig genom att från Moyume skicka en invite till [email protected] så får ni mina partybilder direkt till er desktopp, en bonus jag bjuder på 😉
Bildtext: Jag som Homer Simpson vid ngn obskyr kväll på stan!
Andra som skrivit om MoYuMe:
Lilla gumman
”Idag tänkte jag berätta om en söt liten produkt som gör det lättare att dela med sig av sina egna bilder, samt att följa sina vänners liv. Visuellt (& nej, vi pratar inte om Facebook!). Produkten heter MoYuMe och drivs av ett svenskt team.”
Arctic Startup
”A neat feature is however the Adobe AIR based client, which you can download and install on your computer. The photos from your friends will appear directly to the client, and you have the option to comment the photos online or by SMS.”
MobileTribe
”I see how I can get my mum to use this, at least on the recipient end. Now and can send a pic of something cute the kids do on the fly. Mum will have the picture pop up on her desktop immedately. That is really taking one of the key competitive advantages the mobile device has – being there ready to go at the moment of inspiration.”
Martin Spanar
”Bilderna rullas fram i klienten på ett skönt sätt som en filmrulle – nog det jag gillar mest i det här gränssnittsversionen. Man skickar ut bilder själv genom att mms:a eller e-posta till en adress som är kopplat till ens konto. Man följer alltså sin vänkrets under dagen och kan sen kommentera varandras bilder och även skicka sms-hälsningar. Bilderna själva kan följas av en kort förklarande text.”