För er som följer bloggen så märker ni den ökande aktiviteten här. Förra veckan publicerade 3 bloginlägg. Skulle varit fler men jag var best man på ett bröllop och behövde fokusera på det 😉
Veckan började med ett tips om gratis antivirusprogram från Zonealarm. Under 24 timmar gav de bort sitt betal antivirusprogram. Det var en väldigt populär bloggpost. Var det någon som nappade på detta erbjudande?Funkade det?
Jag har en bloggkompis på Disruptive.nu som heter Peter. Han har byggt en microbloggtjänst som heter MoYuMe. Jag skrev lite om tjänsten MoYuMe och var lite självutlämnande 😉 : jag gjorde även en längre intervju med Peter Sandberg där han beskriver sina tankar med tjänster och sina drivkrafter. Så skriver Peter om hur han kom på tjänsten:

J”ag var trött på att behöva ringa min pappa eller mina vänner varje gång jag ville de skulle kolla på nya bilder jag laddat upp på Flickr. Jag började med att bygga en väldigt enkel applikation som jag installerade i min pappas dator som automatiskt visade de senaste bilderna jag skickat från mobil. Han uppskattade det enormt mycket att få se bilder på exempelvis sina barnbarn direkt när jag tagit dem och det har gjort honom mer delaktig i våra liv. När sedan min svärmor också ville ha den liksom hennes syster i Kanada så insåg jag att det den fyllde ett viktigt behov hos dem som.”

Mjukvara.se la också till Pushas nya knapp under förra veckan. Den gör att du kan se hur många som röstat på varje inlägg och även rösta enklare själv. Det är bara klicka på knappen. För er som ännu inte är medlemmar i Pusha. Bli medlem nu. Pusha gör att innehåll lättare hittar till rätt läsare. Pusha också mer. Det gör att innehåll också lättare hittar till rätt läsare. Något som jag tex tycker förtjänar mer pushakärlek är denna videon om Antivirusdetectiven McAfee 😉
Förra veckans händelser tyckte jag annars var att Microsoft släppte nyheten om att de skall skapa ett gratis antivirusprogram. Detta visar hur stort problemet är med olika typer av virus ute hos användarna.
En kanske inte lika viktigt men defentivt coolare nyhet var att Google nu gör det möjligt att personalisera sin gmail. Manou och Daniel diskuterar detta på sina bloggar. Nedan finner ni en bild från min Gmail. Nu väntar vi bara på att man kan ladda upp egna teman till Google.

Min nya gmail Look!
Min nya gmail Look!