..sammanfattar jag förra veckans skriverier här:
MyHeritage har en kändis look-a-like applikation. Du laddar upp en bild så visar de vem du är lik. Eftersom jag hade mössa på mig på min bild som jag laddade upp var jag inte alls lik Bruce Willis utan Aretha Franklin?????
MSN-virus är en plåga. Det kommer kontinuerligt nya varianter och det är inte ett virus utan flera. Namnet kommer av hur de sprids. Människor klickar såklart på meddelanden man får från sina vänner.
Social engerinering är en kommande trend inom internetsäkherhet. I en radionintervju berättar Marcus Norberg hur man fås att göra det man inte vill och hur internetskurkar använder detta för att utnyttja dig.
Andres Sehr hade vänligenheten att svara på några frågor om Spotifys framtid. Spotify är det absolut intressantaste start up företaget i Sverige idag. Ett tydligt tecken på det är att det trillnar fortfarande ned förfrågningar om att få Spotify invites av mig trots att min utlottning stängdes för två månader sedan.
Tidigare har Mjukvara.se gjort en stor serie om Flickr där jag har belyst Flickr ur olika perspektiv, för nybörjare, bloggare, fotografer. I förra veckan skrev jag en lång sammanfattande artikel om Flickr för er som vill få ett bredare begrepp om tjänsten. I den finns det mer förklaringar och relevanta länkar Jag kommer skriva mer om Flickr i framtiden och då kommer jag också uppdatera artikeln
Under förra veckan kom det upp en ny gratis antivirus programvara hos Mjukvara.se. Avira Antivir antivirus(jag gillar dessa tre ord 😉 ) och fler är på väg. Allt för att vi skall kunna bli den platsen på Svenska nätet man går till för att läsa mer om antivirus eller ta hand om sina virusproblem.