Arbetsmarknaden förändras i rasande fart. Jobb som för 15 år sedan var populära och många har på flera håll och kanter avvecklats. Anledningarna är många och olika beroende på yrke, men mycket beror på en automatisering som än idag fortsätter att förändra vår syn på arbetet. Sverige är ett tydligt exempel på hur den gamla klassiska arbetaren inte finns på samma sätt, fabriken är inte lika framträdande som tidigare utan tjänstesektorn har vuxit närmast explosionsartat. Men med nya samhällen och teknisk utveckling kommer också nya typer av arbeten. Det är i dessa arbeten som framtiden finns. Ett av dem är nätverkstekniker.
Fokus på service och tekniker
Mjukvara.se har genomfört en undersökning av hur arbetsmarknaden ser ut inom IT-sektorn och det är minst sagt en bristvara på människor som har rätt kompetens och erfarenhet inom området. Vi man bege sig in på en marknad med få platser och hård konkurrens ska man istället sikta på att bli journalist eller jobba inom media. Vill man ha lätt att nå arbetsmarknaden och vara eftertraktad var man än befinner sig i landet så är nätverkstekniker helt rätt väg att gå. För de kommer att behövas.
Samhället förlitar sig allt mer på att hårdvara och mjukvara ska fungera för att de ska kunna göra sitt jobb och njuta av fritidssysselsättningar. Båda delar av livet är allt mer beroende av att alla delar funderar, och därför behövs rätt person på rätt plats för att åtgärda, bygga och installera. Som nätverkstekniker är man med andra ord uppskattad på flera håll, både hos privatpersoner och företag. Du kan tex se efterfrågan på nätverksteknikerNyteknik Jobb
Framtiden redan nu
Människor med kunskaper inom IT och data är eftertraktade och jobb som nätverkstekniker eller programmerare sållar sig till yrkeskategorin ”bristyrken” enligt vår egna undersökning. Utöver arbeten inom vård och omsorg och ingenjörer så ser framtiden ljus ut för den som väljer att satsa på en utbildning till nätverkstekniker. Har du dessutom med dig en universitetsutbildning inom området så kan du räkna med att få jobb snabbt efter genomförd utbildning. För att se lediga jobb just nu, titta in på http://www.nyteknik.se/jobb/yrke/itunderhall/.