Roboten, Robonaut 2, kommer att skickas upp med rymdfärjan ”Discovery” under torsdagseftermiddagen amerikansk tid, om allt går enligt planerna. Robonaut 2 kommer då att bli den första så kallade humanoiden i rymden. En humanoid är en robot som är byggd för kunna göra samma saker som vi människor kan, därmed liknar den även oss människor till stor utsträckning. Robonaut 2 är enbart en överkropp med två armar och ett huvud. Trots avsaknaden av underkropp är roboten väldigt avancerad. Bland annat har den sofistikerade händer bestående av fem fingrar, med vars hjälp den kan knipa fast saker mellan pekfingrarna och tummarna. Robonaut  2 består av bland annat 38 kraftfulla processorer och fem kameror varav en av dom är en infraröd kamera som ger Robonaut 2 djupdimensionen.

NASA skickar upp butler robot till ISS! - Mjukvara.se

Astronauterna som befinner sig på ISS ska genomföra ett antal tester på Robonaut 2 för att undersöka hur den kan samarbeta sida vid sida med människor i komplicerade uppgifter. Testerna kommer dock att bestå av enkla uppgifter till en början men skaparna hoppas att robotar ska kunna ersätta människan vid hälsofarliga uppgifter i rymdstationen, förhoppningen är att den även ska kunna hjälpa astronauterna vid rymdpromenader och reparationsarbete på rymdstationens exteriör.
[ad#Google Blogg]
Dock kommer Robonaut 2 att stanna innan för ISS väggar då den saknar skydd mot den extrema temperaturen i rymden. Robonaut 2 har utvecklats i ett samarbete mellan NASA och General Motors som ska resultera i en robot som kan assistera människan oavsett om det är i rymden eller på General Motors fabriker på jorden.
Källa:
Källa 1