Grooveshark är en av de mest populära musiktjänsterna för att stream musik i bra ljudkvalitet gratis. Grooveshark är helt internetbaserad vilket betyder att den inte har funnits som program, utan som en tjänst i webbläsaren. Det var en hel del användare som flydde till Grooveshark när Spotify ändrade villkoren för sina gratis-konton. Detta för att Grooveshark lät användaren spela samma låt mer än fem gånger per år, samt att de inte begränsade det månatliga lyssnandet i timmar.
Musiktjänsten Grooveshark stämd! - Mjukvara.se
Användare har kunnat ladda upp låtar till Groovesharks bibliotek och servrar för att utöka tjänsten bibliotek. Låtarna har sedan varit sökbara av samtliga användare. Det har resulterat i att Grooveshark har haft originallåtar från kända artister, samt remixer och covers på originallåtarna. Ett väldigt varierat utbud helt enkelt.
Även om Grooveshark har varit en utopi för gratis streaming av musik, har utopin med all säkerhet nått sitt slut. Skivbolaget Universal har nämligen lämnat in en gigantisk stämning mot Grooveshark. De stämmer företaget för att illegalt ha laddat upp upphovsrättskyddat material på sina servrar. Universal stämmer Grooveshark på enorma summor, hela 150 000 dollar på låt i deras bibliotek. Vilket resulterar i miljardvite för Grooveshark.
[ad#Google Blogg]
Grooveshark har inte miljardbelopp att avvara, och rapporter gör gällande att de knappt har råd att betala advokater för att bestrida stämningen. Så med all sannolikhet kommer stämningen att föra Grooveshark i graven.
Källa 1