Vill Du snabbt ha tag i artister i just Din genre är Lastfm.se något för Dig. Sidan innehåller streaming, videos, radiostationer, diskussionsforum och mängder av länkar och rekommendationer.

Sökfunktion på LastFM
Sökfunktion på LastFM

Bland annat kan Du se vad som händer i just Din stad. Musikaliskt. Du kan även ladda upp Din egen musik om Du registrerar Dig. Sidan är relativt lätt att lära sig om än litet plottrig. Jag tycker att musik handlar om estetik och då bör även mediets budbärare se snygga ut. Att skryta med hur många som spelar de olika låtarna är möjligtvis intressant för sponsorer.Men till det finns det ju andra mätinstrument.
Nåja, det är inte så viktigt. Sidan är lättsökt och jag upplever utbudet som större än på exempelvis Spotify. När jag söker på Front 242, Velvet Undeground och Union Carbide Productions (som samtliga är populära fast inte på tapeten just nu) får jag högst önskvärda sökresultat. Bra.
Radiodelen spelar den musik som Du sökt plus liknande alster. Detta ökar avsevärt Dina referenser inom de områden Du valt. Hittade själv flera nya grupper som jag skall ta itu med.
Registrerar Du dig lär sig lastfm.se snabbt vad Du gillar och rekommenderar musik, spelningar och kontakter. Ett bra sätt att komma i kontakt med likasinnade.
Finns utrymme för förbättringar
Finns utrymme för förbättringar

Upplever lastfm.se som en musiksida för hyfsat vana musikkonsumenter. Men även för de som vill lära sig mer. Är man osäker på en ny genre är detta en utmärkt sida. Vill man bara slölyssna på musik finns det dock smidigare sätt. Dessutom bör man ha riktigt bredband och inte mobilt skit. Det funkar dåligt vilket inte Lastfm.se skall lastas för. Telenor däremot som ”garanterar” en hastighet på 2 Mbit/s (I skivandets stund tar jag emot 0,23 Mbit/s).
Bra djup i artistsortimentet
Bra djup i artistsortimentet