Det är obligatoriskt att läsa ett tredje språk (tyska, franska eller spanska) i högstadiet och i vissa gymnasieprogram, dessutom går det kvällskurser för att lära sig språk. En artikel i The New York Times menar att det har blivit mer populärt att lära sig programmera än att lära sig språk i USA. När man tidigare läste franska eller spanska läser man istället Java och Python idag.

Lära sig programmering mer populärt än språk - Mjukvara.se

Det märks att IT-kunskapen i USA har ökat markant på senare år. Facebook, Twitter och flera andra av de stora webbplatserna har alla utvecklats i USA. Dessutom sker det en mer allmän ökning i IT-vana, enligt The New York Times kan man se en förändring genom att de flesta ständigt är uppkopplad på fik, i skolan, på jobbet och så vidare.
Dessutom har marknaden för internet- och kvällskurser för programmering blommat ut ordentligt. Kurser i programmering, webbutveckling och app-programmering är mer populärt än någonsin förr. När vi ändå talar om appar finns det en mängd av dom som lär ut programmering.
[ad#Google Blogg]
Man kan fråga sig om det verkligen är nödvändigt för den stora massan att lära sig programmera? Behovet för att lära sig språk som spanska och franska i USA finns tack vare den stora diversitet av etniciteter som finns i landet. För gemeneman är det svårt att tänka sig att programmering hade gynnat deras vardagliga liv.
Källa 1