Jotun: Valhalla Edition

Om du är ett fan av nordisk mytologi så är Jotun: Valhalla Edition definitivt ett spel för dig. I detta action-utforskarspel spelar du som vikingakrigaren Thora. Ditt mål är att visa din gudlighet för gudarna för att efter din mänskliga död komma in i Valhalla. Under spelets gång kommer du kunna njuta av vackra miljöer baserad på nordisk mytologi, som skärseldar och gamla runor.

Ett vackert spel för den äventyrslystne

Det som förmodligen är mest slående med Jotun: Valhalla Edition är dess vackra grafik. Du spelar som den nordiska krigaren Thora, som måste visa sig värdig gudarna för att få komma in i Valhalla. I början av spelet dör du, och under hela din resa för att visa dig värdig gudarna får du inte bara ta del av ett vackert, nervspännande spel, men du lär dig även om de olika gudarna, gudinnorna och djuren som utgör mytologin.

Under spelets gång får du lösa olika pussel, bekämpa olika bossar och lära dig att förstå runskrift för att fortsätta utvecklas. Under tiden som du gör detta förses du med berättelser om Thoras liv och de andra, nordiska gudarna.

Intuitivt spel med få komplexa steg

Jotun: Valhalla Edition innehåller relativt enkla mekaniker. Det är ett intuitivt spel som praktiskt taget vem som helst kan lära sig snabbt, nybörjaren som datanörden. Det finns två olika attacker du kan genomföra, en stark och en svag. Dessa kan användas för att bekämpa fiender så väl som att hugga ner träd. Förutom att bekämpa fiender, lösa pussel och gå runt i de olika världarna besegrar du som Thora olika bossar under spelets gång. Ett välkänt spelkoncept, men i en något unik tappning!