Vi människor har länge varit besatta av olika dieter och typer av träning för att lättare kunna kontrollera våra kroppars utseende och hälsa. Vare sig vi kollar på tv, lyssnar på radio eller skrollar igenom flödet i sociala medier så går det ej att undvika reklam om hur vi lättare kan gå ner i vikt bara vi köper någon konstig produkt. Många säger dock att det inte spelar någon roll vilka produkter vi använder eller vilka komplexa dieter som vi utsätter oss för utan snarare om mängden kalorier som vi får i oss. Helt enkelt så handlar det om att behöver vi äta ett underskott av kalorier för att gå ner i vikt och ett överskott av kalorier för att gå upp i vikt. Med olika appar som hjälper dig att beräkna hur många kalorier du behöver för ditt personliga mål så kan du själv sätta detta på prov.
 

Kaloriräknande appar

Det finns många saker som är skapade för att göra vår vardag lite enklare. Exempelvis så kan vi få en matkasse levererad direkt hem till dörren. Kaloriräknande appar är en annan grej som är skapad för att underlätta vardagen för de som behöver hjälp med sina matvanor. Just nu finns det massor av appar att välja på som alla hjälper till med samma sak. Här är några populära appar för kaloriräkning:
 

  • Myfitnesspal
  • Kaloriräknaren av FatSecret
  • YAZIO – kaloriräknare
  • MyNetDiary
  • Lifesum

Fördelar med kaloriräknande appar

En kaloriräknande app kan vara en fördel för många olika människor oavsett om deras mål är att gå upp i vikt, gå ner i vikt eller bibehålla sin vikt. En app med fokus på kalorier kan hjälpa dig lista ut exakt hur många kalorier du behöver äta varje dag för att nå ditt mål. Under dagen kan du hitta information om hur mycket kalorier det du äter innehåller för att sedan anteckna det i appen och hålla koll på dina framsteg.
 

Nackdelar med kaloriräknande appar

En nackdel med kaloriräknande appar är att de kan leda till en besatthet över kaloriräknandet. De flesta människor tänker nog inte på exakt hur mycket kalorier som ingår i deras frukost, lunch och middag. För dig som räknar kalorier kan det dock bli påfrestande att tänka på varje liten kalori hit och dit vilket kan leda till ångest gentemot mat. Detta är förstås något som inte händer alla men om du känner att kaloriräknande ger dig obehag och ångest så är det nog inte något som passar dig.