Som datorälskare skulle vi aldrig, åtminstone inte med avsikt, låta våra datorer utsättas för skadliga filer eller fyllas med skräp. Varför skulle då ditt hem vara ett undantag? Ett rent hem gör att vi kan känna oss harmoniska och trivas i vår tillvaro. Det är rent ut sagt oundvikligt att dammsuga sitt hem regelbundet om man vill hålla sig frisk. Precis som din dator håller sig bättre och längre mår din bostad och du bättre ju renare det är.
Men dammsugning är inte direkt något nöje – det vet vi alla. Det blir lätt ett moment man avskyr med tanke på alla omständigheter. Att behöva släpa ut den tunga dammsugaren från skåpet, släpa den runt i hemmet och upp för eventuella trappor. Att behöva skifta uttag till sladden är nog det värsta med att dammsuga, och det omöjliggör det dessutom också för oss att nå några utrymmen. Då kan det till slut bli så att vi undviker att dammsuga dessa områden, eller undviker att plocka fram dammsugaren helt om det inte verkligen ser illa ut.
Men det finns en lösning. En handhållen sladdlös dammsugare. Då slipper du problematiken med att behöva byta uttag varje gång du skiftar rum, slipper släpa på en maskin som väger flera kilon och bäst av allt: du kommer åt praktiskt taget alla utrymmen!
 

Underlätta städningen med en handhållen sladdlös dammsugare

Precis som namnet antyder är en handhållen sladdlös dammsugare inte som en traditionell ryggburen dammsugare, men istället en lättviktig och smidig dammsugare som du kan transportera med hjälp av en hand och utan att koppla in i ett eluttag.
Med en sladdlös dammsugare blir det plötsligt mycket lättare att dammsuga och därmed underlättar du städningen för dig. Du kan nå alla platser som tidigare varit utom räckhåll, som utrymmet under soffan eller bakom tvn. Din sladdlösa dammsugare kan enkelt och smidigt plockas fram från skåpet när barnen smular kakor i soffan, när hunden hårar ner sängen eller när det är dags att göra rent i bilen. Du slipper släpa på en tung maskin och att behöva byta eluttag varje gång du städar i ett annat rum.
Förutom att den sladdlösa dammsugaren är så oerhört enkel att plocka fram och använda är en annan fördel att en sladdlös dammsugare normalt inte har någon dammsugarpåse. De flesta sladdlösa dammsugarna är istället utrustade med en behållare där damm och smuts lagras tills du tömmer den. Du slipper jobbet med att byta dammsugarpåse varje gång den är fylld och kan istället tömma behållaren i soptunnan när det är dags. Ett plus för klimatet!
 

Hitta en sladdlös dammsugare som uppfyller dina behov

När du är på jakt efter en handhållen, sladdlös dammsugare är det några aspekter som du bör tänka ordentligt på innan du gör ditt köp. Vi har framförallt diskuterat fördelarna med en sladdlös dammsugare, men det betyder inte att alla är lika bra eller perfekta. Det finns ett märke och en modell för alla behov och därför är det en bra idé att läsa igenom olika dammsugartest som går att hitta online. Några av de mest kända och väletablerade märkena på den svenska marknaden idag är Bosch, Electrolux, Miele och Dyson. Dessa kan du med fördel hänvisa dig till när du letar.
Men, vad är det då som skiljer de olika märkena och modellerna åt? Vi kan inte riktigt säga vilket märke som är bäst på marknaden, tyvärr. Varje märke har sina för- och nackdelar och det bästa sättet att hitta en modell som är bäst för dig är istället att jämföra utbudet och bocka av de ting som är viktiga för dig.
Om din budget är stram men du fortfarande vill ha en dammsugare som smidigt kan plockas fram och användas för att dammsuga upp smuts och damm kan en billig handdammsugare vara lösningen. För dig som är iväg mycket under dygnet och gärna vill ha ett rent hem när du kommer hem – då är robotdammsugare väldigt fördelaktiga eftersom de städar åt dig när du inte är hemma. Observera att varken en handhållen sladdlös dammsugare eller en robotdammsugare kan göra grundligt rent. Därför bör du kombinera din städning med en klassisk, upprättstående dammsugare när du ska storstäda.