Hackare har gått hårt åt Anders Breivik Behrings olika användarkonton på olika internettjänster i jakten på användbar information, de har sedan tidigare kommit över hans Twitter-konto och nu kommer uppgifter om att de ska ha kommit över två e-postkonton tillhörande den ökända massmördaren.
Hackare går genom Breivik Behrings e-postkonton! - Mjukvara.se
En grupp av hackare, ledde av en 17-årig man, ska ha kommit över information som de fann användbar som bevisföring mot Breivik Behring och därefter skickat informationen till en privat detektiv vid namn Kjetil Stormark. Som sedan ska ha vidarebefordrat information till norsk polis. Stormark menar att det var ett smart drag att skicka informationen via honom då hackarna nu är skyddade under lag som uppgiftslämnare.
Å andra sidan kan informationen som de kommit över i Breivik Behrings e-postkonton kan komma att bli oanvändbar i utredning därför att informationen har samlats in med olagliga medel. För det är trots allt ett olaga intrång i e-postkontona som har möjliggjort att man har kommit över informationen. Stormark menar dock att det finns undantag i den norska lagstiftningen som möjliggör det för polis att använda information som samlats in olagligt så länge polisen inte har varit delaktig i processen för att samla in informationen.
[ad#Google Blogg]
Man talar även om huruvida man ska verifiera om informationen är korrekt, men även det menar Stormark är fullt möjligt och inte speciellt svårt. Genom att kontakta e-posttjänsten som Breivik Behring använde kan man enkelt se i dataloggarna om information har ändrats eller tagits bort.
Stormark är menar vidare att Breivik Behring har använt sig av ett flertal olika e-postkonton, något som polisen kan ha svårt att identifiera. Han menar att den enskilt viktigaste uppgiften som gruppen av hackare har är att peka ut olika e-postkonton som Breivik Behring använt, samt att skicka informationen till polisen. Det är fullt tänkbart att Breivik Behring använt sig av någon form av e-postkryptering för att försvåra tolkningen av e-post, ifall att de skulle snappas upp av någon obehörig.
Källa 1