Om du har en dator där hemma och känner för att spela lite poker så behöver du i själva verket inte ens lämna din bostad för att börja spela. Det finns nämligen ett stort utbud på internet för dig som vill spela poker.
Den rådande coronaviruspandemin har dessutom gjort att spelbranschen har blivit allt större. Det kan ha att göra med att man vill undvika risken att smittas genom att hålla sig hemma. Det behöver dock inte sätta stopp för din spellust, men du behöver givetvis ha rätt dator – har du det?

Det är enkelt att spela på nätet – men det kräver rätt dator

Om du vill spela på www.onlinepoker.se kräver det inte mycket mer än att du har en dator där hemma och givetvis lusten till att spela. Poker sägs vara ett av de mest sociala spelen eftersom man ofta snackar en del med sina motspelare. Antingen som en del av taktiken för att lista ut om de bluffar eller inte, eller bara för att vara lite social. Om man vinner en massa pengar på sitt pokerspelande kan givetvis vara riktigt kul, men det behöver nödvändigtvis inte vara den främsta orsaken till att man vill spela, det kan lika gärna vara att man vill vara lite social.
I en del pokerspel kan man chatta med sina motspelare i en chatt och i andra spel använder man webbkamera och mikrofon och snackar direkt med varandra. Det är lite olika hur det går till allt efter vilket pokerspel man väljer.
Men innan du kan börja spela behöver du se till att du har rätt dator. Om du inte använder en urgammal dator med Windows 95 så kan du i princip vara säker på att din dator funkar bra. Se till att din webbläsare är uppdaterad så kommer du förmodligen inte ha några besvär. Det ska dock sägas att en del spel där man använder webbkamera och mikrofoner kräver ett moderkort och grafik, om det ska bli en riktigt verklighetsbaserad upplevelse.

Hur kommer man igång?

Det är enkelt att komma igång att spela. Du behöver i princip bara bestämma dig för en sida och sedan kan du hoppa in på den och sätta igång. Om du är osäker på om din dator kommer att fungera för ett visst spel kan du på många sidor gå in under information och läsa mer om vilka systemkrav spelen ställer på din dator. Då står ofta specifikationer med som:

  • Processor
  • Grafikkort
  • RAM-minne

Men det kan givetvis också stå med andra saker. Om du inte vet vilka tekniska specifikationer din dator har så kan du ofta se det under “kontrollpanelen” eller “om datorn”.

Vad ska man tänka på?

När man spelar i Sverige är det vissa regler som gäller. Det är både regler för dig som spelare såväl som för spelbolagen. Dessa regler är i stor utsträckning fördelar för dig som spelare och kan komma dig till godo om du skulle blir osäker på något. Det är spelinspektionen som är ansvarig myndighet för spelandet i Sverige och det är även dem som ger ut svenska spellicenser, som alla kasinon och spelbolag i Sverige måste ha.