Funderar ditt företag på att flytta ut på webben och bedriva e-handel? Eller sitter du kanske och filar på hur du ska kunna starta upp en mindre affiliate- eller dropshippingverksamhet?
 
Att bli framgångsrik på nätet kräver bra idéer och hårt arbete, men det behöver åtminstone inte vara särskilt svårt att komma igång med att starta upp själva hemsidan.
 
Här ger vi några tips på hur du kommer igång!
 

Skaffa ett webhotell för e-handel

 
Om du vill sälja varor på nätet är det idag inte komplicerat att komma igång med en lättnavigerad tjänst. Genom WordPress-tillägg som WooCommerce installerat kommer du förbi alla tidskrävande steg som det innebär att bygga en e-handel från grunden.
 
Men innan du börjar bygga din sida behöver du skaffa ett webbhotell som funkar bra för e-handel. Säkerhet, snabbhet och användarvänlighet är alla ledord för att framgångsrikt kunna bygga upp en e-handel som folk vill använda sig av, så det är viktigt att välja ett riktigt bra webbhotell för WooCommerce.

Sätt upp en virtuell server

 
För dig som vill ha lite mer kontroll över funktionaliteten av din sajt, men inte har möjlighet att skaffa en egen dedikerad server, är VPS ett alternativ.
 
VPS (Virtual Private Server) ger dig mer funktionalitet och stabilitet än ett vanligt webbhotell, eftersom du får möjlighet att själv installera programvara, administrera säkerheten och optimera konfigurationer.
Flera företag erbjuder VPS-tjänster och det behöver inte kosta många kronor i månaden.
 

Kika närmare på Managed WordPress Hosting

 
Vi nämnde tidigare det förträffliga WordPress, som verkligen gjort det enklare att skapa och hålla igång en egen webbplats genom sitt lättanvända gränssnitt och möjlighet att installera tillägg.
 
Just WordPress popularitet har bidragit till att det nu också finns särskilda webbhotell, som är extra anpassade för att driva WordPress-sidor, och ytterligare förenkla för dig som skapare av sidan att driva din verksamhet.
 
Om du är helt ny på området och inte förstår dig på varken vanliga VPS-tjänster eller vanliga webbhotell, så kan företag som erbjuder Managed WordPress Hosting vara precis den typen av tjänst som du behöver.
 
Så vad är det som gör Managed WordPress Hosting så mycket mer lätthanterligt än ett vanligt webbhotell?
Tja, i grunden ställs samma krav på dig för att din sida ska bli framgångsrik, nämligen att själv sköter innehållet, SEO-optimering och marknadsföring. Men övriga bitar, som handlar om att optimera prestandan på sajten, så att den blir en trevlig upplevelse för besökare och säkerhetsoptimering behöver du inte tänka på.
 
Du får också tillgång till support av experter på WordPress, så att du aldrig behöver oroa dig för att köra fast.
 
Managed WordPress Hosting är med andra ord till för dig som vill starta en WordPress-sida som fungerar så optimalt som det bara är möjligt.
 
Om du behöver fler tips, guider och råd om hur du kan starta, driva och optimera din WordPressbaserade hemsida så finns allt du behöver veta på WordPressguider.